ΣΠΟΡ

Βίντεο αφιέρωμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τις 500 συμμετοχές του αρχηγού στην Α1

Βίντεο αφιέρωμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τις 500 συμμετοχές του αρχηγού στην Α1
EUROKINISSI/ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Όπως αξίζει στους «μεγάλους», ο Παναθηναϊκός τίμησε τον αρχηγό του, Δημήτρη Διαμαντίδη, με δύο εξαιρετικά βίντεο, αφιερωμένα στην παρουσία του στα Ελληνικά (και όχι μόνο) παρκέ.

Στα 19 του υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ηρακλή. Πέντε χρόνια αργότερα, στο «χρυσό καλοκαίρι του 2004» για την Ελλάδα, θα κάνει το επόμενο βήμα. Εκείνο που θα τον μετατρέψει από ένα μεγάλο ταλέντο, στον πληρέστερο ίσως Έλληνα παίκτη του σύγχρονου μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει το επίπεδο του Διαμαντίδη. Ο «Μήτσος» θα εκτοξεύσει το «τριφύλλι».

11 χρόνια μετά, γκριζαρισμένος και γεμάτος τίτλους και διακρίσεις, συνεχίζει με το ίδιο πείσμα και επαγγελματισμό να δείχνει τον δρόμο στους νεότερους. Την Δευτέρα στο Λαύριο, όχι απλά συμπλήρωσε τις 500 συμμετοχές στην Α1, αλλά ήταν και πάλι καθοριστικός. Λίγες ώρες μετά, η ΚΑΕ κάνει το ελάχιστο, που οφείλουν οι σύλλογοι σε τέτοιους παίκτες. Μοιράζεται μαζί με όλους τους φιλάθλους, κάποιες μαγικές στιγμές του Έλληνα γκαρντ.

«Εδώ είναι η οικογένεια μου»

Έτσι ολοκληρώνεται το βίντεο. «Πού να πάω;» αναρωτιέται ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Και πώς να τον αφήσουν να φύγει, λένε όλοι οι υπόλοιποι. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο παρακινεί τον αρχηγό να το ξανασκεφτεί και να μείνει στα παρκέ. Να μην βγάλει την «πράσινη φανέλα». Ευχές για τις 500 συμμετοχές. Ευχή όλων να αλλάξει γνώμη...

Αυτή είναι η τελευταία σεζόν. Το έχει προαναγγείλει. Εκείνος ξέρει καλύτερα. Το κορμί του. Τις δυνάμεις του. Τις αντοχές του μυαλού του. Γιατί θέλει να φύγει, όπως τον θυμούνται οι φίλαθλοι. Πρωταγωνιστής. Ο Διαμαντίδης είναι. «Βάλτο αγόρι μου!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ