ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ερωτήματα για τις κινήσεις των αστυνομικών μετά την εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανού

ΗΠΑ: Ερωτήματα για τις κινήσεις των αστυνομικών μετά την εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανού
Courtesy Sacramento Police Department/Handout via REUTERS

Ορισμένα λεπτά μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός άοπλου αφροαμερικανού στο Σακραμέντο των ΗΠΑ, οι αστυνομικοί που τον πυροβόλησαν έκλεισαν τον ήχο από τις κάμερες που έφεραν πάνω τους, σύμφωνα με νέα στοιχεία που προκύπτουν για τη δολοφονία, η οποία έχει προκαλέσει σάλο.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σακραμέντο ανήρτησε ένα βίντεο, δύο μέρες μετά τη δολοφονία του Stephon Clark, στο οποίο αποδεικνύεται πως έκλεισαν τη φωνή από τις κάμερές τους.

Οι αστυνομικοί σκότωσαν τον 22χρονο αφροαμερικανό θεωρώντας πως έφερε όπλο, όμως, όπως αποδείχθηκε, κρατούσε απλώς ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι κάμερες των αστυνομικών δείχνουν πως τον δολοφόνησαν δευτερόλεπτα μετά την καταδίωξή του μέχρι το σπίτι, όπου διέμενε με τους παππούδες του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του Σακραμέντο, Vance Chandler, είπε πως «υπάρχουν ποικίλοι λόγοι για το γιατί οι αστυνομικοί κλείνουν τα μικρόφωνα τις κάμερες που φορούν».

Η θεία του θύματος τόνισε πως «μόλις του είπαν να σταματήσει ξεκίνησαν να πυροβολούν. Είπαν ‘σήκωσε τα χέρια ψηλά, όπλο’ και ξεκίνησαν να πυροβολούν τον ανιψιό μου».

«Δεν του έδωσαν την ευκαιρία να σηκώσει τα χέρια του και τον σκότωσαν, ξέρουν ότι τα έκαναν θάλασσα».

Οι αστυνομικοί, οι ταυτότητες των οποίων παραμένουν άγνωστες, έχουν λάβει άδεια μετ’ αποδοχών μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ