ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε τον επόμενο στόχο της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε τον επόμενο στόχο της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία
REUTERS/Khalil Ashawi

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία κατά των Κούρδων μαχητών θα συνεχιστούν, με τον επόμενο στόχο να είναι η πόλη Ταλ Ριφάατ, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια του Χαλεπιού. 

«Θεού θέλοντος, θα διασφαλίσουμε ότι αυτή η (στρατιωτική) επιχείρηση θα επιτύχει τον στόχο της, αφού πάρουμε τον έλεγχο του Ταλ Ριφάατ, σύντομα», δήλωσε ο ίδιος, σε ομιλία του στην Τραπεζούντα, όπως μετέδωσε το Sputnik.

Αυτή η ανακοίνωση επιβεβαιώνει τις προηγούμενες, πολλαπλές δηλώσεις του Ερντογάν για τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία.

Άλλωστε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε πως «δεν υπάρχει υποχώρηση» και πως «η δουλειά δεν θα τελειώσει με την Αφρίν».

2018 03 18T092101Z 1003887304 RC1526525050 RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA TURKEY

REUTERS/ Khalil Ashawi

Σημειώνεται πως η ανακοίνωση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά την κατάληψη -με την βοήθεια των Σύρων ανταρτών- της Αφρίν.

Ερντογάν: Αν χρειαστεί, θα δώσουμε και θα πάρουμε ζωές για τη μεγάλη Τουρκία

Σε ομιλία του το Σάββατο στην Σαμψούντα, o Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «μεγάλη και ισχυρή Τουρκία» που «για να οικοδομήσουμε, αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές ή θα πάρουμε ζωές», αναφερόμενος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

2018 03 24T163139Z 83841675 RC141FB1D660 RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA TURKEY AFRIN

Kayhan Ozer/Presidential Palace/Handout via REUTERS

«Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά την Αφρίν ξεκινά η ανάσταση», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν και τόνισε:

Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε.

Περίπου 3.750 τρομοκράτες «εξουδετερώθηκαν» κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης «Κλαδί Ελιάς» στην Αφρίν της Συρίας, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο.

Κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης, ο ίδιος χαρακτήρισε απολύτως επιτυχημένη την επιχείρηση του τουρκικού στρατού «Κλάδος Ελαίας» -που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου- στη συριακή πόλη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «εξουδετέρωση» των Κούρδων ανταρτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ