ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

8 νέες περιοχές στον αγώνα κατά της υπογεννητικότητας

8 νέες περιοχές στον αγώνα κατά της υπογεννητικότητας

Με την πρόσφατη ένταξη 8 νέων περιοχών στο πρωτοπόρο πρόγραμμα δράσης της, η HOPEgenesis ανακοινώνει με χαρά ότι δραστηριοποιείται, πλέον, σε 36 διαφορετικά σημεία της χώρας μας, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας. Οι 8 νέες περιοχές είναι οι ακόλουθες: Πάτμος, Μεγανήσι, Καστελλόριζο, Σέριφος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Κάλαμος και Καστός.

Με έτος ίδρυσης το 2015, η HOPEgenesis είναι μία ελληνική, αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει ως όραμα την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, προσφέροντας δωρεάν την πλήρη κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας από τη στιγμή που μένει έγκυος έως και τη γέννα. Η προσοχή της οργάνωσης στρέφεται στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας και, σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν καθώς και κίνητρα στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν. Με την αμέριστη αρωγή και συμβολή του οργανισμού, μέχρι σήμερα έχουν έρθει στον κόσμο 25 μωρά, ενώ τους αμέσως επόμενους μήνες αναμένονται άλλα 14.

Η ομάδα της HOPEgenesis αποτελείται από εθελοντές ιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους, καθώς και μεγάλο αριθμό ενεργών εθελοντών που διαχειρίζονται την ευρυθμία και την ανάπτυξη της οργάνωσης. Τα συνεργαζόμενα ιατρικά κέντρα είναι 5: το Νοσοκομείο Μητέρα στην Αθήνα, το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο στο Βόλο, η Euromedica στη Ρόδος, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» και η Κλινική Αργυρούδη Α.Ε. «Ελευθώ» στη Χίο.

Οι 36 περιοχές δράσης της οργάνωσης είναι οι παρακάτω: Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Αλόννησος, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Αστυπάλαια, Γαύδος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Ηρακλειά, Θύμαινα, Κάλαμος, Κάλυμνος, Κάσος, Καστελλόριζο, Καστός, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Λειψοί, Μεγανήσι, Νίσυρος, Οινούσσες, Πάτμος, Σέριφος, Σίκινος, Σκόπελος, Σκύρος, Σχοινούσα, Τήλος, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη, Ψαρά, Ψέριμος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη HOPEgenesis μπορείτε να βρείτε στο www.hopegenesis.org και να παρακολουθήσετε τα video μας:

  • Ενημερωτικό βίντεο HOPEgenesis:

  • Motherhood is a right:
  • Δημογραφικό, η μεγάλη «πληγή» της Ελλάδας: υπάρχει ελπίδα; (CNN Greece)
  • Απολογισμός 2017
  • Ελπίδα
  • Ξαναγεννώντας την ελπίδα στα μικρά νησιά

http://www.kathimerini.gr/955348/article/epikairothta/ellada/3anagennwntas-thn-elpida-sta-mikra-nhsia

  • I AM HOPE #FILOS2017

Για επιπλέον πληροφορίες:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ