ΣΠΟΡ

Champions League: Ιστορική ανατροπή η Ρόμα, «αφεντικό» η Λίβερπουλ! (vid)

Champions League: Ιστορική ανατροπή η Ρόμα, «αφεντικό» η Λίβερπουλ! (vid)
«Τρελαμένος» ο Κώστας Μανωλάς με το ιστορικό γκολ που πέτυχε κι έδωσε την επική πρόκριση στη Ρόμα! ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ETTORE FERRARI

Απίστευτη βραδιά στο Champions League με τη Ρόμα να διαλύει 3-0 τη Μπαρτσελόνα, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μανωλά, και να προκρίνεται στα ημιτελικά. Νίκησε και στο Μάντσεστερ τη Σίτι με ανατροπή η Λίβερπουλ (2-1) και πέρασε πανηγυρικά!

Το απόλυτο ποδοσφαιρικό όνειρο ζει η Ρόμα από το βράδυ της Τρίτης (10/04), μετά την ιστορική ανατροπή και την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα που τη φέρνει στα ημιτελικά του Champions League, για πρώτη φορά μετά από το 1984 όταν και είχε φτάσει και στον τελικό. Οι «τζαλορόσι»… σόκαραν όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη με την απίστευτη ανατροπή του 4-1 στον πρώτο αγώνα του «Καμπ Νου» και το 3-0 στο «Ολίμπικο». Η «αιώνια πόλη» το βράδυ της Τρίτης (10/04) δεδομένα δεν θα… κοιμηθεί από τους πανηγυρισμούς ενώ κεντρικό πρόσωπο θα είναι δίχως άλλο ο Κώστας Μανωλάς που εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή και… λυτρωτή των Ρωμαίων, αφού πέτυχε το τρίτο και καθοριστικό γκολ που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του!

Η Ρόμα κατάφερε να βρει γρήγορα το πρώτο γκολ στο ματς, ανοίγοντας το σκορ στο 6’ με τον Έντιν Τζέκο. Στη συνέχεια του παιχνιδιού η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να ισορροπήσει, φαινόταν όμως πως δεν ήταν και στην καλύτερη βραδιά τους. Στο 58’ η Ρόμα κέρδισε πέναλτι κι ο Ντανιέλε ντε Ρόσι το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0, που έφερε την ομάδα του Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο ένα γκολ μακριά από την πρόκριση! Το «χρυσό γκολ» ήρθε από το κεφάλι του Κώστα Μανωλά στο 82’ καθώς ο διεθνής Έλληνας στόπερ διαμόρφωσε το 3-0 και έβαλε… φωτιά στο «Ολίμπικο». Από αυτό το σημείο κι έπειτα, η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε έχασε κάποιες ευκαιρίες για να βάλει έστω ένα γκολ το οποίο θα της έδινε την πρόκριση, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Έτσι, το τελικό 3-0 έγραψε ιστορία στο Champions League αφού η ανατροπή αυτή θα μνημονεύεται για πάντα, άσχετα με το τι θα κάνει από εδώ και πέρα στη διοργάνωση η Ρόμα!

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Μάντσεστερ Σίτι ήθελε να φτάσει σε ένα αντίστοιχο ή και μεγαλύτερο σκορ απέναντι στη Λίβερπουλ, έτσι ώστε να είναι αυτή που θα πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League. Το πολύ γρήγορο γκολ στο 2’ από τον Γκάμπριελ Ζέσους, έδειξε πως η ομάδα του Γκουαρντιόλα θα μπορούσε να φτάσει στην επική ανατροπή, όμως, υπολόγιζε χωρίς τους… ξενοδόχους από το «Μέρσεϊσαϊντ» και την εντυπωσιακή επιθετική παρουσία που είχε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και στο δεύτερο παιχνίδι. Οι «Reds» οργανώθηκαν σωστά πίσω από τη μπάλα, δεν απειλήθηκαν σοβαρά στο πρώτο ημίχρονο κι αφού διατηρήθηκαν μέσα στο παιχνίδι… χτύπησαν την κατάλληλη στιγμή.

19361555

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο ήταν αυτός που τελείωσε το ματς στο Μάνσεστερ. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Nigel Roddis

Ο «δαιμονισμένος» Μοχάμεντ Σαλάχ στο 56’ ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση – πρόκριση για τη Λίβερπουλ με το γκολ που πέτυχε. Ο Αιγύπτιος ισοφάρισε για τη Λίβερπουλ και από αυτό το σημείο κι έπειτα οι «Πολίτες» ήθελαν άλλα τρία γκολ για να είναι εκείνοι που θα βρεθούν στην επόμενη φάση. Κάτι που προφανώς δεν έγινε, με τη Λίβερπουλ να παίρνει και τη νίκη χάρη στο γκολ του Φιρμίνο στο 77’ που έκανε τους φίλους των γηπεδούχων να αρχίσουν να αποχωρούν μαζικά από το γήπεδο. Η Λίβερπουλ για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια επιστρέφει στα ημιτελικά του Champions League σε μια συγκυρία που μπορεί να δείχνει και πράγματα για το… μέλλον. Τη βραδιά που για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά το 1984 όπου έφτασε και στον τελικό αλλά έχασε το τρόπαιο από τη Λίβερπουλ, η Ρόμα πέρασε στα ημιτελικά το έκαναν και οι Άγγλοι που τότε είχαν πάρει τον τίτλο στα πέναλτι σε τελικό στη Ρώμη!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ