ΜΟΔΑ

Βαρετό! Ψεύτικο! Βασανιστικό! Διάσημοι λένε «όχι» στο αποψινό Met Gala

Βαρετό! Ψεύτικο! Βασανιστικό! Διάσημοι λένε «όχι» στο αποψινό Met Gala

Αυτό το βράδυ οι διάσημοι θα συναντήσουν άλλους διάσημους και όλοι θα ποζάρουν με ηδυπάθεια και χαμόγελα στο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης. Άλλωστε σήμερα είναι η μεγάλη βραδιά για το θίασο των κοσμικών στη μητρόπολη που έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ, της οικοδέσποινας του ετήσιου Met Gala. Ωστόσο φέτος θα υπάρχουν απουσίες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Page Six "πολλοί από τους καλεσμένους ανυπομονούν ήδη το event να τελειώσει". Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές το ετήσιο γκαλά που κάθε χρόνο επιμελείται η ντίβα της Condé Nast και διευθύντρια της Vogue Γουίντουρ "δεν έχει πλέον καμία γοητεία έχοντας ξεπουληθεί σε brands" ενώ πολλές διάσημες όπως οι Γκουίνεθ Πάλτροου, Λένα Ντάναμ, Ντέμι Λοβάτο και Τίνα Φέι απέρριψαν τις φετινές τους προσκλήσεις γιατί το Met Gala είναι εξαιρετικά βαρετό, κουρασμένο και κουραστικό".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Page Six το γκαλά έχει γίνει "ο χορός για απόφοιτους της βασίλισσας Γουίντουρ" που αποφασίζει να προσκαλέσει ή να αποκλείσει από τη λίστα των καλεσμένων τις συμπάθειες ή τις αντιπάθειες της αντίστοιχα.

"Κοιτάξτε, είναι μια εξαιρετικά κουραστική νύχτα για τους πελάτες μου" είπε publicist της Νέας Υόρκης που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της. "Θέλει πολύ προετοιμασία, πολύ φλυαρία, είναι ένα μόνιμο άγχος πριν και κατά τη διάρκεια του. Οι πελάτες μου θέλουν να αποδεσμευθούν από αυτό το πανηγύρι ματαιοδοξίας" είπε.

"Έχω να πω περισσότερα με τους άστεγους της Νέας Υόρκης παρά με όλες αυτές τις πλούσιες σκύλες της μόδας στο Met Gala" σχολίασε η Λοβάτο.

"Εάν έχεις ένα εκατομμύριο γροθιές και θέλεις να σπάσεις τα μούτρα σε όλους όσοι σε εκνευρίζουν, έχεις κάνει την τύχη σου" σχολίασε η Φέι σε συνέντευξη της στον Ντέιβιντ Λέτερμαν το 2015. Έκτοτε ορκίστηκε ότι δεν θα παρευρεθεί ξανά στο γκαλά.

Το Met Gala καθιερώθηκε το 1946 ως ένας φιλανθρωπικός χορός για να έρθουν έσοδα στο Costume Institute του Met.

Από το 1995, όταν και η Ουίντουρ ανέλαβε το ρόλο της μόνιμης οικοδέσποινας ως πρόεδρος του γκαλά το κοσμικό γεγονός έφερε πολλά χρήματα στο πολιτιστικό ίδρυμα.

Ακόμη και ένα εισιτήριο για να παρευρεθείς θα σου κοστίσει από $30.000 έως $50.000 ενώ τα τραπέζια από $275.000 έως $500.000 -όλα αυτά έαν και εφόσον η Γουίντουρ έχει δώσει το πράσινο φως για την παρουσία σου.

https://www.instagram.com/p/BeJO3Grl3iP

Πέρσι το Met Gala συγκέντρωσε περισσότερα από $12 εκατομμύρια.

Η φετινή έκθεση “Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination” έχει οικοδέσποινα τη Ουίντουρ αλλά και τις Rihanna, Donatella Versace και Αμάλ Κλούνεϊ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ