ΣΠΟΡ

Ο γαλλικός Τύπος δημοσίευσε έγγραφο του 1998, που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Πλατινί

Ο γαλλικός Τύπος δημοσίευσε έγγραφο του 1998, που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Πλατινί
Reuters/Arnd Wiegmann

Σύμφωνα με την εφημερίδα Journal du Dimanche υπάρχει έγγραφο του 1998 για συμφωνία παροχής υπηρεσιών επ' αμοιβή του Πλατινί με την FIFA.

Από την έναρξη της «υπόθεσης δωροδοκίας», ο πρόεδρος της UEFA κάνει λόγο για συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, που δικαιολογεί το ποσό των 2 εκατομμυρίων Ελβετικών φράγκων, για το οποίο κατηγορείται για διαφθορά ο Γάλλος παράγοντας.

Ο δικηγόρος του Πλατινί Τομάς Κλεϊ έκανε λόγο για σημαντικό υπερασπιστικό στοιχείο και ότι στις 23 σελίδες του εγγράφου αποδεικνύεται η αθωότητα του πελάτη του. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αποδεικνύει, ότι ο κύριος Πλατινί έλεγε πάντα την αλήθεια».

Η εφημερίδα υποστηρίζει, ότι το memo των 23 σελίδων παρουσιάστηκε στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA το Νοέμβριο του 1998 και περιλαμβάνει την συμφωνία του Πλατινί για ετήσια αμοιβή του 1 εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων, για υπηρεσίες του προς την FIFA.


(Πηγή: Reuters/Arnd Wiegmann)

Τόσο ο Πλατινί, όσο και ο Μπλάτερ εκτίουν ποινή 90 ημερών αποβολής τους από το ποδόσφαιρο και καλούνται να παρουσιαστούν από τις 16 Δεκεμβρίου ενώπιον της επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί πριν τα Χριστούγεννα (μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου) και εφόσον ο Πλατινί αθωωθεί, προλαβαίνει να συμμετάσχει και στις προεδρικές εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στις 26 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ