ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η νέα μοναρχία: Ελισάβετ & Μέγκαν Μαρκλ στο πρώτο τους κοινό επίσημο ταξίδι

Η νέα μοναρχία: Ελισάβετ & Μέγκαν Μαρκλ στο πρώτο τους κοινό επίσημο ταξίδι

Η Μέγκαν Μαρκλ δεν χάνει χρόνο και επιδίδεται σε λιγότερο από ένα μήνα από το γάμο της στα καθήκοντα της ως δούκισσα του Σάσεξ. Η Μαρκλ συνόδεψε τη βασίλισσα Ελισάβετ πραγματοποιώντας το πρώτο της δημόσιο καθήκον ως μέλος της βασιλικής οικογένειας χωρίς τον σύζυγό της πρίγκιπα  Χάρι.

Η Μαρκλ που παντρεύτηκε τον εγγονό της βασίλισσας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ στις 19 Μαΐου, ταξίδεψε με το βασιλικό τραίνο στη βορειοδυτική Αγγλία για να παραστεί σε εκδηλώσεις.

Η επίσκεψη στη βορειοδυτική Αγγλία θα είναι μάλλον χαρακτηριστική των καθηκόντων που η πρώην ηθοποιός θα πραγματοποιεί ως μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που εργάζεται για τον οίκο των Ουίνδσορ.

Η 92χρονη βασίλισσα και η 36χρονη Μέγκαν εγκαινίασαν επίσημα τη Mersey Gateway Bridge, μια νέα γέφυρα με διόδια πάνω από τον ποταμό Μέρσι και ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομών στη Βρετανία τα τελευταία χρόνια.

Στη συνέχεια η βασίλισσα Ελισάβετ και η δούκισσα του Σάσεξ ταξίδεψαν στο Τσέστερ για να εγκαινιάσουν ένα συγκρότημα που έχει βιβλιοθήκη, θέατρο και κινηματογράφο στην πόλη και να παρακολουθήσουν μια χορευτική παράσταση και μια μουσική εκδήλωση από τοπική σχολική χορωδία πριν παρατεθεί προς τιμή τους γεύμα στο δημαρχείο.

Χάρι

Στις αρχές της εβδομάδας, ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρίγκιπα Χάρι, ότι ο 33χρονος γαλαζοαίματος και η Μέγκαν θα ταξιδέψουν στην Αυστραλία, στα νησιά Φίτζι, Τόνγκα και στη Νέα Ζηλανδία αργότερα φέτος.

Η περιοδεία τους θα συμπέσει και με τα Invictus Games, μια αθλητική διοργάνωση εμπνευστής και διοργανωτής της οποίας είναι ο πρίγκιπας Χάρι, και φέτος θα διεξαχθούν στο Σίδνεϊ, από τις 20 έως τις 27 Οκτωβρίου.

Στους αγώνες αυτούς, λαμβάνουν μέρος βετεράνοι πολέμου και στρατιώτες που έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του καθήκοντος. Οι αγώνες διεξήχθησαν για πρώτη φορά το 2014 με πρωτοβουλία του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος υπηρετώντας τη θητεία του στο Αφγανιστάν έγινε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που βρέθηκε σε εμπόλεμη ζώνη από το 1982, κι έκτοτε γίνονται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ, καθώς στα Invictus Games του Τορόντο έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση ως ζευγάρι, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα νεόνυμφο βασιλικό ζευγάρι ταξιδεύει στην Αυστραλία, καθώς και οι γονείς του Χάρι, Κάρολος και Νταϊάνα επέλεξαν την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ως το πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό μετά τον γάμο τους.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Mάλκολμ Τέρνμπουλ, εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι οι πολίτες της Αυστραλίας θα υποδεχτούν το βασιλικό ζευγάρι «με μεγάλη ζεστασιά και ενθουσιασμό» και έκανε ειδική αναφορά στον πρίγκιπα Χάρι, λέγοντας ότι πρότυπο για τους βετεράνους πολέμου όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ