ΜΟΔΑ

Εβδομάδα μόδας: ο οίκος Schiaparelli στη χώρα των θαυμάτων

Εβδομάδα μόδας: ο οίκος Schiaparelli στη χώρα των θαυμάτων

Ανθίζοντας θράσος τα ροζ λουλούδια που γέμισαν το εμβληματικό Palais Garnier έγιναν ιδανικό φόντο σε μια συλλογή φόρος τιμής στην ιδρύτρια του οίκου Έλσα Σκιαπαρέλι.

Το ζωώδες ένστοστο του σχεδιαστή Bertrand Guyon έφερε στο θέατρο τη λυρικότητα και το παραμύθι που της αρμόζει με δημιουργίες κάπου ανάμεσα στη φαντασία και το Παρίσι της μόδας. Η συλλογή του Schiaparelli Haute Couture ήταν μια δήλωση από μόνη της. Και αυτή είναι ένα κάλεσμα στο μύθο και το θρύλο της Σκιαπαρέλι.

"Ήθελα από αυτή τη συλλογή να είναι η ίδια η Schiap - η προσωπικότητά της και η γυναίκα πίσω από τη δημιουργό" είπε ο Guyon που παραδόθηκε στο αρχειακό υ΄λικό του ιστορικού οίκου και άντλησε γενναιόδωρη έμπνευση.

"Έγινε η έμπνευση μου. Το ντύσιμο της μέρα και νύχτα, η προσωπικότητά της, το στιλ, η ευαισθησία και η οικειότητα της. Η αγάπη της για τα ζώα, τα σκυλιά της, έγραψε ακόμη και τα απομνημονεύματα του κατοικίδιου σκύλου της. Είχε μια σπουδαία αίσθηση του χιούμορ και φορούσε καπέλα που θύμιζαν κουνέλια" συνεχίζει για τη συλλογή που φέρει τίτλο "Animalia Fantasia".

"Ο Guyon ανεβαίνει στην κορυφή" σχολίασαν οι συντάκτες μόδας για αυτή την επίδειξη που πρωταγωνιστεί στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Με την υποστήριξη του ιδιοκτήτη του Diego Della Valle, ο ιστορικός οίκος Schiaparelli επιστρέφει δυναμικά επενδύοντας στο περίεργο και το χαριτωμένο, το παραμύθι και τη γοητεία.

Ο Guyon έστηση τη δική του παράσταση μόδας και σε αυτήν οι νικητές είναι όσοι έδωσαν το παρών σε ένα παραμύθι μόδας από κομψά κομμένο μετάξι και πέτρες κεντημένες επάνω σε ζωώδη υπεροχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ