ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Prince: η Βίβλος & όλη η ζωή του στο σφυρί σε μια αμφιλεγόμενη δημοπρασία

Prince: η Βίβλος & όλη η ζωή του στο σφυρί σε μια αμφιλεγόμενη δημοπρασία

Τα κομμάτια της ζωής του πρίγκιπα της showbiz Prince βγαίνουν στο σφυρί σχεδόν δύο χρόνια μετά το θάνατο του.

Μετά από την ανακοίνωση κυκλοφορίας ανέκδοτων κομματιών του Prince η αγορά ετοιμάζεται να κατακλυστεί με προϊόντα που θα φέρουν το όνομά του.

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone μετά τον θάνατό του το 2016 πολλοί ήταν αυτοί που εμφανίστηκαν ως νόμιμοι κληρονόμοι του διεκδικώντας μερίδιο από την περιουσία του.

Τώρα το Κτήμα Πρινς, σύμφωνα με το περιοδικό, σκοπεύει να προσφέρει όλα τα αντικείμενα του ποπ σταρ στους θαυμαστές του, από τα απομνημονεύματά του και τις ακυκλοφόρητες μουσικές του μέχρι τα ρούχα, τις κούπες, τους δίσκους και ίσως και ένα θεματικό ξενοδοχείο.

Τα απομνημονεύματα θα κυκλοφορήσουν από την εταιρεία Spiegel & Grau, θα βασιστούν σε 50 χειρόγραφες σελίδες και θα συμπληρωθούν με φωτογραφίες και διάφορα αναμνηστικά, ενώ λέγεται ότι υπάρχουν έως και 1000 ακυκλοφόρητα τραγούδια.

Πολλοί στα social media σχολιάζουν με αρνητικά σχόλια την ορμητικότητα με την οποία οι διαχειριστές της περιουσίας του Prince θέλουν να πολλαπλασιάσουν την αξία του ονόματος του με προσωπικό όφελος.

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του Κτήματος που έχουν την ευθύνη να αποφασίσουν το τι θα πουλήσουν λένε ότι θα χρησιμοποιήσουν την ορθή τους κρίση για να φανταστούν τι θα ήθελε να δει ο Πρινς στα ράφια προς πώληση και τι θα προτιμούσε να κρατήσει για τον ίδιο.

prince1

35 album επανακυκλοφορούν

Η εταιρία Sony Music ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τους κληρονόμους του Prince για να διαθέσει εκ νέου στην αγορά το μεγαλύτερο μέρος του μουσικού του ρεπερτορίου, στην πιο πρόσφατη προσπάθεια να διατεθεί στην αγορά η κληρονομιά του θρύλου της αμερικανικής ποπ.

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του τραγουδιστή τον Απρίλιο του 2016, οι κληρονόμοι του --τα αδέλφια του-- συμφώνησαν με τις τρεις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες, Sony, Universal και Warner. Ωστόσο, όσο ζούσε ο καλλιτέχνης δεν έκρυβε την επικριτική του θέση απέναντι στη βιομηχανία αυτή.

"Αυτό το συμβόλαιο διανομής" αφορά "35 άλμπουμ του Prince που είχαν ήδη κυκλοφορήσει", αναφέρει η Sony στην ιστοσελίδα της. "Το συμβόλαιο ισχύει από σήμερα για 19 άλμπουμ που κυκλοφόρησαν μεταξύ 1995 και 2010", προσθέτει η δισκογραφική εταιρία. Τη χρονική αυτή περίοδο ο Prince διαχωρίστηκε από την εταιρία του, τη Warner, και διάθετε στην αγορά τη μουσική του με ανεξάρτητο τρόπο.

Από το 2021, η Sony θα αποκτήσει επίσης τα δικαιώματα στις ΗΠΑ άλλων 12 άλμπουμ, όπως το "Controversy", το "1999", το "Around the World in a Day". Αλλά το "Purple Rain", το διασημότερο του σταρ από τη Μινεάπολη, δεν περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο αυτό.

"Η Sony Music αισθάνεται τιμή που παίζει ρόλο για να διατηρήσει ζωντανή τη μουσική του Prince και να την κάνει προσβάσιμη στις γενιές των ακροατών και των μελλοντικών θαυμαστών. Ένας αυθεντικός καλλιτέχνης και οραματιστής, ο Prince άλλαξε τον κόσμο με τη μουσική του δίνοντας αγάπη, χαρά και έμπνευση σε εκατομμύρια θαυμαστές του", ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Ρίτσαρντ Σόνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ