ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το μπικίνι της σκλαβιάς μιας διαγαλαξιακής πριγκίπισσας γράφει ιστορία

Το μπικίνι της σκλαβιάς μιας διαγαλαξιακής πριγκίπισσας γράφει ιστορία

Καθώς η Δύναμη ετοιμάζεται να αφυπνιστεί στις σκοτεινές αίθουσες τον ερχόμενο Δεκέμβριο, η μυθολογία του Star Wars δημοπρατείται ανεβάζοντας την υπεραξία της.

Αυτή η αξιωματική διαπίστωση επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή όταν το χρυσό μπικίνι που η θαρραλέα Λέια εξαναγκάστηκε να φορέσει όσο ήταν αιχμάλωτη του συμπαντικού gangster, Jabba the Hutt, δημοπρατήθηκε.

H πριγκίπισσα Λέια είχε μπει στο αρχηγείο του όταν βρέθηκε στον ερημικό πλανήτη Tattooine. Eκείνος δεν εκτίμησε καθόλου την παράνομη εισβολή της, εκτίμησε ωστόσο τις καμπύλες της και αποφάσισε να την υποτάξει. Η Λέια, γνωστό τοις πάσι ότι δεν τα πάει καλά με το ζυγό υπέμεινε για λίγο τη φετιχιστική αμφίεση αλυσοδεμένη για να στραγγαλίσει τον βδελυρό, παχύσαρκο δυνάστη της ακριβώς όπως και του άξιζε.

Το κοστούμι πωλήθηκε στην online δημοπρασία "Profiles of History" για το ποσό των 96.000 δολαρίων ενώ ο ιδιοκτήτης του θέλησε να μην κατονομαστεί.

Η αγορά συνοδεύεται από το κολάρο και τις αλυσίδες που κρατούσαν τη Λέια μακριά από τον R2D2 και τους άλλους.

Το, εμβληματικό για τους εραστές της Star Wars εποποιίας, κοστούμι συνοδεύεται από επιστολή πιστοποίησης της γνησιότητας του από τον σχεδιαστή Richard Miller. Ο Miller έφερε εις πέρας με επιτυχία την αποστολή να δώσει στυλ στους ήρωες που συνεχώς επιστρέφουν στο θυμικό μας.

Το κομμάτι που δημοπρατήθηκε την Παρασκευή στην υψηλότερη τιμή ήταν η μινιατούρα του σκάφους της πριγκίπισσας Blockade Runner, του πρώτου διαστημόπλοιου που βλέπουμε να περιφέρεται στο διαγαλαξιακό σύμπαν του Τζορτζ Λούκας. Αν και η αρχική τιμή του είχε οριστεί στις 200.000 δολάρια, η μινιατούρα που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα των special effects πωλήθηκε για 450.000 δολάρια, διπλασιάζοντας την αξία που είχε προβλεφθεί.

35 χρόνια μετά, η 58χρονη πλέον πριγκίπισσα Κάρι Φίσερ επιστρέφει στο πολυαναμενόμενο «Star Wars: The Force Awakens» σε παραγωγή Disney, δίπλα από τους βετεράνους της εποποιίας Χάρισον Φόρντ και Μαρκ Χάμιλ.

Το «Star Wars: Episode VII» είναι το πρώτο της τριλογίας που θα σκηνοθετήσει ο Τζ.Τζ. Έιμπραμς, σε σενάριο Μάικλ Αρντ καθώς ο αγώνας συνεχίζεται, έστω και χωρίς μπικίνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ