ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν έχω χρήματα να νοικιάσω σπίτι»: Η νεότερη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο αποκαλύπτει

«Δεν έχω χρήματα να νοικιάσω σπίτι»: Η νεότερη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο αποκαλύπτει
REUTERS/Andrew Kelly

Στις ενδιάμεσες εκλογές, η 29χρονη Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στο αμερικανικό κογκρέσο και έγραψε ιστορία ως η νεότερη εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Μέχρι να λάβει τον πρώτο της μισθό, όμως, δεν θα είναι σε θέση να νοικιάσει διαμέρισμα ή σπίτι στην Ουάσινγκτον, όπως αποκάλυψε η ίδια στην αμερικανική εφημερίδα «The New York Times».

Η Κορτέζ είπε πως αυτό το «παράθυρο» των τριών μηνών μέχρι τον Ιανουάριο θα είναι πολύ περίεργο και δύσκολο γιατί δεν θα μπορεί να εργαστεί. «Τρεις μήνες θα μείνω χωρίς μισθό πριν γίνω μέλος του κογκρέσου. Οπότε πώς θα βρω διαμέρισμα; Αυτά τα μικρά πράγματα είναι πολύ σημαντικά» δήλωσε το νέο «αστέρι» των Δημοκρατικών.

Η 29χρονη θα εκπροσωπήσει την 14η περιφέρεια της Νέας Υόρκης, που περιλαμβάνει περιοχές του Κουίνς και του Μπρονξ.

Ο Κορτέζ είπε στην αμερικανική εφημερίδα ότι προσπαθούσε να αποταμιεύσει χρήματα για μια τέτοια αλλαγή με τον σύντροφό της και μάλιστα πριν αφήσει τη δουλειά της σε εστιατόριο για να αφοσιωθεί στην προεκλογική της καμπάνια.

«Το αντιμετωπίζουμε μέρα με τη μέρα. Έβαζα ότι μπορούσα στην άκρη, ελπίζοντας ότι θα μου φτάσουν μέχρι τον Ιανουάριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε tweet της, υπογράμμισε ότι τέτοια οικονομικά εμπόδια αποτρέπουν από ανθρώπους από την εργατική τάξη από το να θέσουν υποψηφιότητα για κάποιο αξίωμα.

Εξήγησε δε, ότι το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ δεν είναι σχεδιασμένο -ούτε προετοιμασμένο- για να μπουν στην πολιτική ζωή απλοί εργαζόμενοι.

«Εγώ είμαι μια από αυτούς τους ανθρώπους -αλλά μην ανησυχείτε, θα το αντιμετωπίσουμε» έγραψε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ