ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Να μην γίνει η Ελλάδα μαύρη τρύπα μεταναστών

Τσίπρας: Να μην γίνει η Ελλάδα μαύρη τρύπα μεταναστών
Από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λέρο EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTΙ

«Κινδυνεύουμε να γίνουμε μαύρη τρύπα για τους μετανάστες αν δεν μειωθούν οι ροές», σημειώνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times, κατηγορώντας χώρες όπως η Σλοβενία, η Κροατία και η ΠΓΔΜ για την απόφαση να «φιλτράρουν ανθρώπους με βάση την εθνικότητα μη δεχόμενες για παράδειγμα αυτούς από τη Β. Αφρική και το Ιράν»

Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει τη δυσφορία του για την πρόταση δημιουργίας νέας συνοριακής δύναμης της ΕΕ που θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει χωρίς την έγκριση του κράτους-μέλους.

"Η Ελλάδα κατηγορείται ότι δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τα σύνορά της, ωστόσο (οι άλλες χώρες της ΕΕ) δε μας λένε τι περιμένουν από εμάς. Πρέπει να διασώσουμε ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους (στη θάλασσα ερχόμενοι από την Τουρκία). Εάν θέλουν να προχωρήσουμε σε επαναπροωθήσεις, πρέπει να μας το πουν", τόνισε ο κ. Τσίπρας

Τέλος, απαντώντας στην κριτική περί καθυστέρησης της Ελλάδας, σχολίασε ότι "κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις αξίες μας. Είναι σημαντικό να μεταχειριζόμαστε τους ανθρώπους με ανθρωπιά".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ