ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Το πρώτο αποτέλεσμα

Εκλογές ΝΔ: Το πρώτο αποτέλεσμα
EUROKINISSI

Συναγερμός στα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ και σε όλα τα κομματικά στελέχη αφού πλέον έχει αρχίσει η καταμέτρηση και καταφθάνουν στα κεντρικά της Συγγρού μαζικά αποτελέσματα. Έχουν κλείσει 544 εκλογικά τμήματα ενώ σε 707 συνεχίζεται η ψηφοφορία.

Τα στελέχη της ΚΕΦΕ παραλαμβάνουν αποτελέσματα με φαξ από εκλογικά κέντρα που έχουν κλείσει, ενώ ταυτόχρονα τα αποτελέσματα αποστέλλονται online μέσω ηλεκτρονικών ταμπλετών που έχουν σε κάθε εκλογικό κέντρο οι εκλογικοί αντιπρόσωποι.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι στα μικρά εκλογικά τμήματα της περιφέρειας προηγείται με διαφορά συγκεκριμένος υποψήφιος αλλά ουδείς αυτή τη στιγμή μπορεί να προβλέψει πως θα διαμορφωθεί το αποτέλεσμα καθώς δεν υπάρχει αποστολή και ροή αποτελεσμάτων από τα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής όπου υπήρξε μαζική συμμετοχή.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στο κεντρικό της Πέλλας, στην Έδεσσα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 374 ψήφους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 262, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 202 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 72. Στο κεντρικό της Πρέβεζας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 109 ψήφους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 80, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 69 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 21.

Στο κεντρικό των Ιωαννίνων ψήφισαν 1.410 με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να λαμβάνει ποσοστό κοντά στο 50%, σύμφωνα με στελέχη του επιτελείου του. Στην Κατερίνη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται με 811 ψήφους και ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 771, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 558 και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 154.

Η συμμετοχή ξεπέρασε τις 400.000. Το μήνυμα των ψηφοφόρων είναι διττό ανέφεραν στο CNN Greece έμπειρα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης:

Η αθρόα συμμετοχή δείχνει ότι αφενός οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι θέλουν την παράταξή τους ενωμένη και αφετέρου ότι απαιτείται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που θα μπορεί να ενδυναμωθεί και να αποτελέσει εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης.

Σε ένα τόσο μεγάλο εκλογικό σώμα, είναι αδύνατη οποιαδήποτε απόπειρα πρόβλεψης.

Ουδείς μπορεί να προβλέψει αν θα συγκεντρώσει ένας από τους υποψηφίους την απόλυτη πλειοψηφία ή θα χρειαστεί επαναληπτικός γύρος στις 10 Ιανουαρίου, ούτε και την σειρά εκλογής των υποψηφίων για την αρχηγία.

Σε κάθε περίπτωση, λόγω και της συμμετοχής ο νέος αρχηγός θα έχει ισχυρή νομιμοποίηση τόσο στο κόμμα όσο και στο πολιτικό σκηνικό.

Πλέον, η αγωνία χτυπάει κόκκινο στα επιτελεία των υποψηφίων τόσο για τον πρώτο που θα κόψει το νήμα όσο και για τη διαφορά που θα διαμορφωθεί μετά πρώτου και δεύτερου αλλά και δεύτερου - τρίτου υποψήφίου.

Μετά τις 22:00 αναμένονται οι πρώτες ασφαλείς προβλέψεις για το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ