ΣΠΟΡ

Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1: Με την «αύρα» του Χιμένεθ

Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1: Με την «αύρα» του Χιμένεθ

Η ΑΕΚ πέρασε από το Περιστέρι (0-1) κόντρα στον Ατρόμητο, χάρη στη λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καρασαλίδη στον Αλμπάνη (ήταν εκτός περιοχής), παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Μανόλο Χιμένεθ στο τρίτο ντεμπούτο του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, εμπιστεύτηκε το αγαπημένο του 4-2-3-1, επαναφέροντας τον Σιμόες στο αρχικό σχήμα και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αν και προερχόταν από αγωνιστική απραξία 2,5 μηνών.

Γρήγορα, όμως, η ΑΕΚ επέστρεψε στο 3-5-2 λόγω του τραυματισμού του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Μπακάκης έγινε ο τρίτος της άμυνας μαζί με τους Τσόσιτς, Οικονόμου, ενώ οι Γκάλο, Χουλτ μετατράπηκαν σε φούλμπακ.

Η ενδεκάδα ανάγκης της ΑΕΚ, με τραυματίες του Μπακασέτα, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλο, την τιμωρία του Μάνταλου λίγες ώρες πριν από τον αγώνα και τον τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι, αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους. Αλλά και ο Ατρόμητος είχε τα δικά του θέματα ομοιογένειας, λόγω του rotation που εφάρμοσε ο Κάναντι, αφήνοντας εκτός τρία βασικά «γρανάζια» στη λειτουργία της ομάδας: Κουλούρη, Μάντσον, Ενσικουλού.

Στο 55΄ το ματς διεκόπη για περίπου 20 λεπτά λόγω βλάβης στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου και με την επανέναρξη ο Κάναντι έριξε στο ματς δύο από τους βασικούς του που είχε αφήσει στον πάγκο, τον Κουλούρη και τον Ενσικουλού.

Στο 82΄ έγινε η φάση που άλλαξε τον ρου του παιχνιδιού. Ο Καρασαλίδης ανέτρεψε τον Χρήστο Αλμπάνη εκατοστά έξω από την περιοχή, αλλά ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Αλμπάνης ίσως είναι ο πρώτος στα παγκόσμια χρονικά που κερδίζει πέναλτι χωρίς να έλθει σε επαφή με την μπάλα (μόλις είχε μπει ως αλλαγή), όμως η απόφαση ήταν λανθασμένη και προκάλεσε πολύ μεγάλη ένταση.

Ο Πόνσε ευστόχησε από τη βούλα και άνοιξε το σκορ στο 87΄, αλλά τρία λεπτά μετά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Με τις νέες καθυστερήσεις που προστέθηκαν στη φάση του πέναλτι, απέμεναν ακόμη 25-30 λεπτά στα οποία ο Ατρόμητος θα είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Δεν κατάφερε όμως να απειλήσει, καθώς η ΑΕΚ «οχυρώθηκε» μπροστά από την περιοχή του Μπάρκα και δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί ούτε μία επικίνδυνη φάση. Έτσι, ο Χιμένεθ αναδείχθηκε νικητής στο τρίτο ντεμπούτο του στην Ένωση, όπως είχε κάνει και στα δύο προηγούμενα, το 2010 με τον Άρη και το 2017 με τον Αστέρα Τρίπολης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Μπρούνο, Κορτ (90΄ Μάντσον), Μπουσουλάτζιτς, Μανούσος (78΄ Ενσικουλού), Ουάρντα, Κωτσόπουλος (79΄ Κουλούρης).

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (9΄ λ.τρ. Τσόσιτς), Χουλτ, Αλέφ, Σιμόες, Λιβάγια (90+25΄ Κλωναρίδης), Γκάλο, Μπογέ (81΄ Αλμπάνης), Πόνσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ