ΣΠΟΡ

Τένις: Με κεκτημένη ταχύτητα ο Τσιτσιπάς

Τένις: Με κεκτημένη ταχύτητα ο Τσιτσιπάς
Reuters

Με νίκη απέναντι στον Γιάν Λέναρντ Στρουφ συνέχισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Sofia Open.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε του Γερμανού αντιπάλου του με 7-6 (5), 6-4 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, χωρίς να έχει χάσει σετ. Στην Arena Armeec της βουλγαρικής πρωτεύουσας βρέθηκαν πολλοί Έλληνες φίλαθλοι για να υποστηρίξουν τον 20χρονο Τσιτσιπά, που αύριο (8/2) θα παίξει για μια θέση στα ημιτελικά απέναντι στον Γκαέλ Μονφίς.

Στο πρώτο σετ οι τενίστες κράτησαν το σερβίς τους ως το τάι-μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-0 και είχε δυο δικά του σερβίς, όμως ο Στρουφ ισοφάρισε σε 4-4. Στη συνέχεια, όμως, υπέπεσε σε δύο συνεχή λάθη και έδωσε στον αντίπαλό του 2 σετ πόιντς, με τον Τσιτσιπά να εκμεταλλεύεται τη δεύτερη ευκαιρία και να κάνει το 1-0.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης το σκηνικό άλλαξε. Ο Έλληνας πρωταθλητής πίεσε πολύ τον αντίπαλό του, τον ανάγκασε να υποπέσει σε λάθη και κράτησε εύκολα το σερβίς του, κάνοντας μπρέικ στο 2-2. Αυτό ήταν αρκετό, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, για να του δώσει τη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έχασε μόνο 8 πόντους στο σερβίς του, με τον Στρουφ να μετρά μόλις ένα μπρέικ πόιντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ