ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Grammy 2019: Πόλεμος για την ακύρωση της Αριάνα Γκράντε και άλλα «σκοτεινά» σημεία

Grammy 2019: Πόλεμος για την ακύρωση της Αριάνα Γκράντε και άλλα «σκοτεινά» σημεία
MIKE NELSON/ΑΠΕ ΜΠΕ

Η απονομή των μεγάλων βραβείων της μουσικής, των περίφημων Grammys, πλησιάζει και την ίδια ώρα γίνεται πολύς λόγος για ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής ή και απορρίψεις από πλευράς καλλιτεχνών. Με άρθρο τους, οι New York Times ρίχνουν φως σε ό,τι έχει συμβεί αυτήν την περίοδο με τα αμερικανικά βραβεία.

Μετά τις περσινές διαμαρτυρίες για τον πλήρη αποκλεισμό των γυναικών από οποιαδήποτε νίκη (η Alessia Cara ήταν η μόνη γυναίκα που κέρδισε βραβείο στη ζωντανή μετάδοση), τα φετινά Grammy υπόσχονται ισότητα και περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες, αλλά μάλλον το κάνουν με το λάθος τρόπο.

Ενώ ο θεσμός προσπαθεί να εξιλεωθεί με τους νέους κανονισμούς που στοχεύουν στην ισότητα, η είδηση της ακυρωμένης εμφάνισης της Αριάνα Γκράντε, του μεγαλύτερου μουσικού προσώπου για το 2018, προκαλεί πολλές υποψίες για το παρασκήνιό της. Σύμφωνα με τον παραγωγό των Grammy, Ken Ehrlich, η Αριάνα Γκράντε ήταν εκείνη που καθυστέρησε να ετοιμάσει κάτι για τη βραδιά των βραβείων, αν και είχαν προηγηθεί συζητήσεις τον προηγούμενο μήνα.

«Σπάει» και τα ταμεία το The Favourite του Λάνθιμου: 8.000 εισιτήρια σε δύο μέρες και δύo αίθουσες

1989: Την τελευταία φορά που τα Όσκαρ δεν είχαν οικοδεσπότη, η τελετή κόντεψε να τιναχτεί στον αέρα

Ζιλιέτ Μπινός: «Αφήστε ήσυχο τον Γουάινστιν, πέρασε πολλά»

Η τραγουδίστρια διέψευσε τις δηλώσεις άμεσα μέσω Twitter. «Έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό, αλλά τώρα λες ψέματα για μένα. Μπορώ να οργανώσω μία μουσική εμφάνιση μέσα σε μία βραδιά και το ξέρεις πολύ καλά, Ken. Ήταν η δημιουργικότητά μου και η καλλιτεχνική μου έκφραση που καταπιέστηκε από σένα· τότε αποφάσισα να μη συμμετάσχω. Ελπίζω το show να είναι ακριβώς όπως το θέλεις και ακόμη παραπάνω. […] Πρότεινα 3 διαφορετικά τραγούδια. Το θέμα είναι η συνεργασία, το να αισθάνεσαι ότι σε στηρίζουν. Το θέμα είναι η τέχνη και η ειλικρίνεια, όχι οι πολιτικές, όχι το να κάνεις χάρες ή να παίζεις παιχνίδια και συγγνώμη που αυτό δε σημαίνει μουσική για μένα».

Το άρθρο των New York Times αποκαλύπτει περισσότερα και για την απόρριψη και μεγάλων ράπερ σε πρόταση της Ακαδημίας για μια μουσική εμφάνιση. Στο άρθρο, ο Ken Ehrlich είπε ότι ο Drake, ο Kendrick Lamar και ο Childish Gambino είχαν προσεγγιστεί για να ερμηνεύσουν τις περσινές επιτυχίες τους στη σκηνή των Grammy, όμως απέρριψαν την πρόταση. Τα τελευταία χρόνια η Ακαδημία έχει «απομακρύνει» ράπερ και αστέρες της hip hop αφού δεν κερδίζουν στις σημαντικές κατηγορίες, όπως το Τραγούδι της Χρονιάς ή Άλμπουμ της Χρονιάς. Και οι τρεις ράπερ έχουν υποψηφιότητες για φέτος σε γενικές κατηγορίες.

Τα 61α βραβεία Grammy πραγματοποιούνται την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ