ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ένα αεροσκάφος σε ξενοδοχείο: Το τελευταίο, θεαματικό ταξίδι 12,5 χλμ ενός παροπλισμένου Boeing

Ένα αεροσκάφος σε ξενοδοχείο: Το τελευταίο, θεαματικό ταξίδι 12,5 χλμ ενός παροπλισμένου Boeing
Corendon

Άλλοτε το καμάρι της ολλανδικής KLM, σήμερα παροπλισμένο αλλά όχι άχρηστο: Το Boeing 747-400 ετοιμάζεται όχι για πτήση αλλά για την τροχοδρόμησή του στο… νέο του «σπίτι», μετά την απόκτησή του από τον όμιλο ξενοδοχείων Corendon Hotels & Resorts, στο Άμστερνταμ

Το αεροσκάφος, γνωστό και ως «Πόλη της Μπανγκόκ» θα διανύσει 12,5 χιλιόμετρα έως τον τελικό προορισμό του που δεν είναι άλλος από τους κήπους του Badhoevedorp's Corendon Village Hotel.

Εκεί θα τεθεί στη διάθεση ταξιδιωτών και ντόπιων, επισκεπτών του ξενοδοχείου και μη. Το πώς ακριβώς θα αξιοποιηθεί το αεροσκάφος, παραμένει μυστήριο, με τους υπευθύνους της αλυσίδας ξενοδοχείο να διατηρούν το μυστήριο γύρω από το όλο εγχείρημα.

«Θα είναι μία τεράστια ατραξιόν για όποιον θέλει να βιώσει την αίσθηση της πτήσης», αρκέστηκε να αποκαλύψει στο CNN η εκπρόσωπος του ξενοδοχείου, Daisy Homoet-Mijnals.

Η τελευταία πτήση του Boeing, από το Λος Άντζελες προς Άμστερνταμ, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και αποκτήθηκε από την αλυσίδα ξενοδοχείων.

Στη συνέχεια, ταξίδεψε έως τη Ρώμη, όπου του αφαιρέθηκαν τα διακριτικά της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας και βάφτηκε στα χρώματα της Corendon.

http cdn.cnn.com cnnnext dam assets 190207132319 03 netherlands boeing plane hotel scli intl

Corendon

Μέχρι πρότινος το αεροσκάφος βρισκόταν σε ένα χωράφι, δίπλα από αυτοκινητόδρομο, κάτι που προκαλούσε δέος αλλά και σύγχυση στους διερχόμενους οδηγούς. Σε λίγες ώρες θα ξεκινήσει την τελική φάση του μίνι ταξιδιού του (που έχει ξεκινήσει από τις 5 Φεβρουαρίου) στο ξενοδοχείο, την οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, θα παρακολουθήσουν από κοντά έξι χιλιάδες τυχεροί που κέρδισαν εισιτήρια. Ωστόσο, η Corendon έχει προνοήσει για livestream μετάδοση της μετακίνησης, ώστε να τη δουν όσοι επιθυμούν, ακόμη κι από τον καναπέ τους.

«Για πολλούς αυτή είναι μία ιστορική στιγμή γιατί έχουν ιδιαίτερη σχέση με το 747, τη μεγαλύτερη ανακάλυψη της Boeing», αναφέρει η Homoet-Mijnals.

Δείτε εδώ σε livestream τη μετακίνηση του εμβληματικού Boeing.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ