ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαβουλεύσεις με τις Βρυξέλλες για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Διαβουλεύσεις με τις Βρυξέλλες για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ
EUROKINISSI

Σε «Βατερλό» για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε ο διαγωνισμός πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και τώρα η ανησυχία είναι η επιστροφή του σεναρίου της «μικρής ΔΕΗ» ή της προσθήκης στους πωλούμενους σταθμούς και εκείνων των υδροηλεκτρικών.

Ήδη από σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σπεύδει να προλάβει τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες επιδιώκοντας την επανάληψη του διαγωνισμού πώλησης της Μεγαλόπολης III και IV ισχύος 600 MW (Μεγαβάτ) και της Μελίτης I ισχύος 450 MW μαζί με την άδεια κατασκευής για τη δεύτερη μονάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του υπουργού Γιώργου Σταθάκη θα αποζητήσει τη βελτίωση τεχνικών όρων και θα επιχειρήσει να βάλει κόκκινη γραμμή στο ενδεχόμενο που η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εγείρει θέμα στην πώληση και υδροηλεκτρικών σταθμών ή επαναφέρει το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ».

Δηλαδή την πώληση ενός χαρτοφυλακίου της Δημόσιας Επιχείρησης που θα περιλαμβάνει μονάδες από όλες τις κατηγορίες καυσίμου: λιγνιτικές, υδροηλεκτρικά και φυσικό αέριο.

Προσλήψεις εποχικού προσωπικού στον ΟΑΕΔ

ΕΟΠΥΥ: Τι να γνωρίζετε για τη συνταγογράφηση φαρμάκων στα βιβλιάρια υγείας

Εφιαλτικό σενάριο της Ηandelsblatt για «κούρεμα» καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες

Το σενάριο αυτό η κυβέρνηση θέλει να το αποφύγει καθώς σύμφωνα με τα Νέα έρχεται σε αντίθεση με την απόφασή της να καταργήσει τον νόμο που είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και προέβλεπε τη σύσταση της «μικρής ΔΕΗ» και την πώλησή της. Αυτή περιείχε εκτός από μονάδες και μέρος του πελατολογίου αλλά και των ζημιών που αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 30% της δημόσιας εταιρείας.

Επίσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για τους χειρισμούς της Δημόσιας Επιχείρησης ως προς τη διενέργεια του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, με αποτέλεσμα στις προτάσεις της προς τις Βρυξέλλες να συμπεριλαμβάνεται κι εκείνη για τη διεξαγωγή του από ανεξάρτητο φορέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ