ΣΠΟΡ

Champions League: Το «παριζιάνικο πάρτι» με καλεσμένη... Βρετανίδα και η ωραία... Ρωμαία

Champions League: Το «παριζιάνικο πάρτι» με καλεσμένη... Βρετανίδα και η ωραία... Ρωμαία
uefa.com/uefachampionsleague

Η Παρί Σεν Ζερμέν μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επικρατώντας 2-0, μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», για τη φάση των «16» του Champions League. Μικρό προβάδισμα για Ρόμα κόντρα στην Πόρτο (2-1).

H ομάδα του Τόμας Τούχελ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και στο 6ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά όταν σουτ του Ντι Μαρία, η μπάλα πέρασε περίπου ένα μέτρο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα. Στο 15΄ο Πογκμπά αφού πέρασε δύο φορές τον Κιμπέμπε, μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, όμως την πάσα του προς τον Ράσφορντ την κατάλαβε ο Μπουφόν που έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 28’ η Παρί θα μπορούσε να μπει μπροστά στο σκορ όταν ο Βεράτι έδωσε στον Ντράξλερ, αυτός με τη μία στον Εμπαπέ (ήταν σε θέση οφσάιντ οριακά οπότε άμα έμπαινε το γκολ τότε το VAR που έκανε ντεμπούτο θα το ακύρωνε) που βγήκε απέναντι από τον Ντε Χέα, όμως αστόχησε. Τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κύλησαν χωρίς κάποια άλλη ευκαιρία.

Οι Γάλλοι μπήκαν πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και άνοιξαν το σκορ στο 53ο λεπτό όταν ο Ντι Μαρία εκτέλεσε το κόρνερ με τον Κιμπεμπέ να έρχεται στο δεύτερο δοκάρι και να πλασάρει νικώντας τον Ντε Χέα. Μάλιστα οκτώ λεπτά μετά οι Παριζιάνοι έκαναν το 2-0 «παγώνοντας» το Ολντ Τράφορντ, όταν ο Ντι Μαρία έγινε αποδέκτης στα αριστερά, έκανε τη συρτή μπαλιά και ο Εμπαπέ πετάχτηκε και έκανε το 2-0 για τους Γάλλους.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Μπεγί, Λίντελοφ, Σο, Ερέρα, Μάτιτς, Λίνγκαρντ (45+4΄Αλέξις Σάντσες), Πογκμπά, Μαρσιάλ (46’ Μάτα), Ράσφορντ (84΄Λουκάκου).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Μπουφόν, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπέμπε, Μπερνάτ, Βεράτι (75΄Παρέδες), Ντράξλερ, Μαρκίνιος, Ντάνι Άλβες, Ντι Μαρία (81΄Νταγκμπά), Εμπαπέ.

Ισχό μεν, προβάδισμα δε για Ρόμα

Με τον Ζανιόλο να σημειώνει δυο γκολ, η Ρόμα πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Πόρτο, εντός έδρας (είχε μειώσει ο Άντριαν) και πλέον θα πρέπει να πάει στο «Ντραγκάο» για να μπορέσει να διατηρήσει το προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Οι Ιταλοί από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης επέβαλαν το ρυθμό τους και προσπάθησαν να βρουν το δρόμο προς την εστία της Πόρτο που είχε στηθεί πολύ καλά αμυντικά. Οι Ελ Σααραουί (4΄) και Τζέκο (7’) δεν κατάφεραν πάντως να ανοίξουν νωρίς το σκορ για τους γηπεδούχους. Μετά το 20ο λεπτό η Πόρτο ισορρόπησε το ματς κερδίζοντας πάντως χώρο στο γήπεδο. Μάλιστα οι Πορτογάλοι δέκα λεπτά αργότερα έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν ο Φερνάντο έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή, γύρισε καλά, αλλά ο Μιράντε μπλόκαρε το σουτ του.

Στην ευκαιρία της Πόρτο «απάντησε» στο 38΄η Ρόμα φτάνοντας μια ανάσα από το να είναι αυτή που θα ανοίξει πρώτη το «χορό των γκολ». Ειδικότερα ο Τζέκο κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, απέφυγε έναν αντίπαλο, έκανε και το σουτ, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κασίγιας. Στο 50΄ο Κριστάντε έπιασε το σουτ, αλλά ο Κασίγιας απομάκρυνε τον «κίνδυνο». Είκοσι λεπτά αργότερα ο Ζανιόλο λύτρωσε τελικά τους Ρωμαίους και έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Ο ίδιος παίκτης στο 76΄έστειλε για μια ακόμα φορά την μπάλα στα δίχτυα, για να μειώσει σε 2-1 στο 79΄η Πόρτο με τον Άντριαν από κοντά να νικάει τον Μιράντε.

ΡΟΜΑ: Μιράντε, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροφ, Πελεγκρίνι (82΄Ενζονζί), Ντε Ρόσι, Κριστάντε, Τζανιόλο (87΄Σαντόν), Ελ Σααραουί (90' Κλάιφερτ), Τζέκο

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μιλιτάο, Φελίπε, Πέπε, Τέγες, Ερέρα, Περέιρα (76΄Αντρέ Περεϊρα), Σάντος, Οτάβιο (84 Ερνάνι), Μπραχίμι (68΄Αντριάν), Τικίνιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ