ΚΟΣΜΟΣ

Καλλιτέχνης τατουάζ… χασάπης αφαίρεσε αυτί, μια θηλή και έκοψε στα δύο τη γλώσσα πελάτη!

Καλλιτέχνης τατουάζ… χασάπης αφαίρεσε αυτί, μια θηλή και έκοψε στα δύο τη γλώσσα πελάτη!

Ένοχος για παράνομες… τροποποιήσεις, μεταξύ των οποίων η αφαίρεση στα σώματα πελατών του ενός αυτιού και μιας θηλής, όπως και το κόψιμο μιας γλώσσας στα δύο, δήλωσε ένας Βρετανός καλλιτέχνης.

Ο 50χρονος Μπρένταν Μακάρθι, ή Dr Evil, που δεν διαθέτει καμία ιατρική πιστοποίηση, πραγματοποίησε τις χειρουργικές αυτές επεμβάσεις στο στούντιό του στο κέντρο του Ουολβερχάμπτον, το διάστημα 2012-2015, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του λόγω φωτογραφιών που είχαν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, όπου εκείνος εμφανιζόταν να αφαιρεί το αυτί ενός πελάτη!

Ο Μακάρθι υποστήριξε πως πίστευε ότι οι επεμβάσεις αυτές ήταν νόμιμες, καθώς οι πελάτες του είχαν συναινέσει σε αυτές.

Στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος δήλωσε πάντως ένοχος σε τρεις κατηγορίες περί εκ προθέσεως πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών.

«Πρόκειται για μια δίκη ορόσημο που αφορά την τροποποίηση του ανθρώπινου σώματος» ανέφερε η Ριάνον Τζόνες, από το γραφείο του εισαγγελέα.

«Αυτή η δίκη δεν διεξήχθη με την επιδίωξη να περιορίσουμε την ατομική επιλογή ή την ελευθερία της αυτοέκφρασης, αλλά επειδή ο Μακάρθι, που έχει άδεια να κάνει τατουάζ και body piercing, πραγματοποιούσε σημαντικές χειρουργικές επεμβάσεις σε ένα tattoo studio…» επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ