ΜΟΔΑ

Oscar de la Renta: Φαντασία και πολυχρωμία στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Oscar de la Renta: Φαντασία και πολυχρωμία στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης
AP Photo/Bebeto Matthews

H Λόρα Κιμ και ο Φερνάντο Γκαρσία είναι το σχεδιαστικό δίδυμο του οίκου Oscar de la Renta και στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης παρουσίασαν μια συλλογή γεμάτη από άνετα ρούχα, ζωντανά χρώματα και ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Οι ίδιοι είπαν ότι το σόου τους έχει εμπνευστεί από την πολυπολιτισμική Ισπανία.

“Θέλαμε να κάνουμε μια ισπανική συλλογή για τον Όσκαρ, αλλά για τη σημερινή Ισπανία, την αληθινή Ισπανία”, είπε ο Γκαρσία. Το σκηνικό του σόου τους, που έγινε στο ιστορικό κτήριο Κουνάρντ στο Μανχάταν, το εμπνεύστηκαν από το τζαμί της Κόρντομπα, ένα από τα παλαιότερα κτήρια που στέκονται ακόμα για να θυμίζουν την περίοδο της ισλαμικής κυριαρχίας στην Ισπανία, που τελείωσε το 1492.

Άλλα στοιχεία της συλλογής ήταν οι αντρικές επιρροές στα γυναικεία ρούχα και τα αντρικού τύπου ίσια μοκασίνια, ένα θέαμα όχι και τόσο συχνό στις πασαρέλες του διάσημου οίκου.

Η Κιμ και ο Γκαρσία, από τότε που ανέλαβαν τα ηνία του οίκου, το 2016, έχουν εκσυγχρονήσει την αισθητική του Όσκαρ ντε λα Ρέντα, χωρίς να κάνουν όμως εκπτώσεις στην ποιότητά του.

Τα μάλλινα που άνοιξαν το σόου περιλάμβαναν κοντά τοπ κάτω από ανοιχτά σακάκια, ασύμετρα μακριά φορέματα και ογκώδη πανωφόρια. Τα διαδέχτηκαν πολύχρωμα πριντ και ευφάνταστα σχέδια, φορέματα κοκτέιλ με κρόσια, πόντσο και μαντό. Τα βραδινά κομμάτια της συλλογής είχαν μια πιο χαλαρή αίσθηση, το σατέν κυριάρχησε και τα βασικά χρώματα ήταν το έντονο κόκκινο και το σμαραγδί.

Ο Γκαρσία είπε ότι δημιούργησε μια βραδινή συλλογή που μπορεί να φορεθεί σε όλα τα κλίματα. Βελούδα και σιφόν, σατέν και μετάξι: “Θέλουμε η γκαρνταρόμπα των γυναικών να έχει τόση ποικιλία όση και ο κόσμος”, κατέληξε ο Γκαρσία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ