Ανασχηματισμός: Επιστρέφει στο κυβερνητικό σχήμα η Σία Αναγνωστοπούλου, ως αναπληρώτρια ΥΠΕΞ
Η Σία Αναγνωστοπούλου εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις 17 Ιουλίου κατά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε ορίστηκε Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών.
Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 επανεκλέγεται βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές, ορίζεται Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η Σία Αναγνωστοπούλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα.
Πήρε πτυχίο από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και πτυχίο στην Τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό από το INALCO (Institut National des Langues Orientales) στο Παρίσι.
Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη Paris-I στο Παρίσι και πήρε το διδακτορικό της πάνω στην Ιστορία από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), επίσης στο Παρίσι.
Ήταν επί 9 χρόνια (1995-2004) καθηγήτρια στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και από το 2004 διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Έχει διδάξει, ως επισκέπτρια καθηγήτρια, σε πολλά Πανεπιστήμια, στην Ευρώπη και στην Αμερική ενώ διαθέτει μεγάλο συγγραφικό έργο. Γνωρίζει τρεις γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά, Τουρκικά.
Διαβάστε επίσης:
Ανασχηματισμός: Αυτό είναι το νέο υπουργικό συμβούλιο
Ανασχηματισμός: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελος Τόλκας
Ποιος είναι ο Θάνος Μωραϊτης, νέος υφυπουργός Μεταφορών
Ποιος ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Κωνσταντίνος Μπάρκας
Η Σία Αναγνωστοπούλου είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όπως και μέλος του ΔΣ της «Αυγής» και του ραδιοφώνου «στο Κόκκινο».
Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς και των ΑΣΚΙ.
Αρθρογραφεί στις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή». Είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής της Ακαδημίας για την Ευρωπαϊκή Ιστορία που έχει συγκροτηθεί στο Παρίσι από το Transform! Europe.
Άγιος Δημήτριος: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις φίλοι του 20χρονου - Αναβλήθηκε η δίκη για τη Δευτέρα
16:33
Σταύρος Παπασταύρου στο CNN Greece: H επιτυχία της ΔΕΗ, είναι επιτυχία της Ελλάδος
16:30
Περιοδεία Αραγτσί σε Ισλαμαμπάντ, Μασκάτ και Μόσχα για διαβουλεύσεις
16:29
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Προαστιακό - Ποια δρομολόγια αναστέλλονται
16:21