ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί υπάρχουν πορτοκαλί… αλιγάτορες στη Νότια Καρολίνα;

Γιατί υπάρχουν πορτοκαλί… αλιγάτορες στη Νότια Καρολίνα;
(AP Photo/Gerald Herbert)

Με το στόμα… ανοιχτό έχει μείνει για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια η τοπική κοινωνία της Νότιας Καρολίνας, καθώς δύο πορτοκαλί αλιγάτορες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην περιοχή.

Το δίκτυο WJCL, που συνεργάζεται με το CNNi, μετέδωσε ότι ένας άνδρας εντόπισε τους αλιγάτορες στη λίμνη Μπλάφτον.

Και παρότι διακινήθηκαν διάφορα σενάρια στα κοινωνικά δίκτυα, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι τα ερπετά πάσχουν από αλφισμό και άλλους να λένε ότι κάποιοι έβαψαν τους αλιγάτορες με τα χρώματα της τοπικής ομάδας, ο Ντέιβιντ Λούκας από την υπηρεσία Φυσικών Πόρων της Νότιας Καρολίνας έχει μια πολύ πιο λογική εξήγηση.

Το χρώμα, όπως ισχυρίζεται, μπορεί να προέρχεται από τη σκουριά που δημιουργείται σε μεγάλους σωλήνες.

«Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι αλιγάτορες σκάβουν αναζητώντας ένα μέρος για να πέσουν σε χειμερία νάρκη. Είναι πιθανό κάποιοι από αυτούς να βρέθηκαν κοντά σε σκουριασμένους σωλήνες και να “βάφτηκαν”» είπε ο ίδιος.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Ένας ακόμη πορτοκαλί αλιγάτορας είχε φωτογραφηθεί περίπου την ίδια εποχή το 2017, την ώρα που έβγαινε από μια μικρή λίμνη στο Τσάρλεστον.

Η θερμοκρασία των υδάτων αρχίζει να ανεβαίνει περίπου αυτή την εποχή, κάτι που ξυπνάει τους αλιγάτορες από τη χειμερία νάρκη.

Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής έχουν σπεύσει στη λίμνη για να φωτογραφήσουν τους αλιγάτορες, ωστόσο ειδικοί προειδοποιούν ότι θα πρέπει να κρατούν… αποστάσεις ασφαλείας.

«Οι αλιγάτορες είναι μεγάλα και σαρκοβόρα αρπακτικά και πρέπει να το σεβόμαστε αυτό» είπε ο Δρ. Τζ. Γουίτφιλντ Γκίμπονς, διευθυντής του εργαστηρίου οικολογίας Σαβάνα Ρίβερ.

«Οι αλιγάτορες είναι συναρπαστικοί και όλοι μπορούν και πρέπει να τους θαυμάζουν, καθώς αποτελούν μέρος της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας. Σας παρακαλώ να θυμάστε, όμως, ότι είναι επιθετικοί και θα πρέπει να τους αντιμετωπίζεται αναλόγως» συμπλήρωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι όσοι θέλουν να τους δουν από κοντά θα πρέπει να κρατούν απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον 18 μέτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ