ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: «Μάχη» με τον χρόνο για τον εντοπισμό τεσσάρων αγνοούμενων

Κρήτη: «Μάχη» με τον χρόνο για τον εντοπισμό τεσσάρων αγνοούμενων
Screen grab από βίντεο / Facebook/Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Αγωνίας συνέχεια για τους τέσσερις αγνοούμενους στη Μεσαρά της Κρήτης, με σωστικά συνεργεία να δίνουν πραγματική «μάχη» για να καταφέρουν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου.

Παρότι οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι αγνοούμενοι ήταν ένα ζευγάρι και οι γονείς της οδηγού, τελικώς όπως έγινε γνωστό από τον γενικό περιφερειακό διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, στο όχημα επέβαιναν μια 30χρονη και ο σύζυγός της, η μητέρα της και η αδελφή της.

Στην περιοχή έχει στηθεί μια τεράστια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, από την 3η ΕΜΑΚ, την αστυνομία και το λιμενικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr όλα ξεκίνησαν στη 1 τα ξημερώματα όταν μία γυναίκα κάλεσε την Άμεση Δράση και τους ενημέρωσε ότι το όχημά τους έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Αμέσως έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι οποίοι χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή, χωρίς μέχρι αυτήν την ώρα να έχουν εντοπίσει το παραμικρό.

Η 30χρονη κάλεσε από το κινητό της την Άμεση Δράση και με τρεμάμενη φωνή τους είπε «τρέξτε γιατί πνιγόμαστε».

Τα σωστικά συνεργεία έχουν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου ωστόσο η πυκνή βλάστης, που υπάρχει κατά μήκος του ποταμού δυσχεραίνει τις έρευνες.

Το κινητό τηλέφωνο από το οποίο κάλεσαν για βοήθεια, σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη έχει κλείσει.

Διαβάστε επίσης:
Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας φέρνει χιονοπτώσεις και στην Αθήνα
Ανοίγει σήμερα το Τριώδιο - Τι είναι και πότε «πέφτει» Τσικνοπέμπτη
Καρέ-καρέ η επίθεση μελών του Ρουβίκωνα σε πολυκατάστημα στη λεωφόρο Κηφισίας


Όπως τόνισε ο κύριος Λαγουδάκης, στις έρευνες θα χρησιμοποιηθεί και το drone της ΕΜΑΚ.

Στις έρευνες συμμετέχουν απλοί πολίτες καθώς και εθελοντές Σαμαρείτες.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο συμβάν σημειώθηκε και το βράδυ του Σαββάτου, όταν ένα όχημα, στο οποίο επέβαινε μια 31χρονη γυναίκα, παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στη Χερσόνησο.

Οκτώ υπάλληλοι της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ