ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός σε όλη τη χώρα τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς

Ο καιρός σε όλη τη χώρα τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς
Eurokinissi/Γεωργία Παναγοπούλου (φωτογραφία αρχείου)

Σήμερα, αναμένεται να χιονίσει ακόμη και στις πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου. Ενώ από το απόγευμα ενδέχεται να να χιονίσει τοπικά στα πεδινά - ημιορεινά των Κυκλάδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Οι αναλυτικές προβλέψεις

Μακεδονία, Θράκη. Στη Θράκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές-ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της κεντρικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα θα σημειωθεί σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος. Θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά-ημιορεινά ηπειρωτικά κυρίως της Πελοποννήσου και θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος. Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές. Μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων αναμένεται στη Θεσσαλία, την Εύβοια και στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από -02 (μείον δυο) έως 6 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη. Θα εκδηλωθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά σε ορεινές ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και από το απόγευμα και σε ημιορεινές-πεδινές περιοχές των Κυκλάδων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα υπάρξουν νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ που το βράδυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη. Θα εκδηλωθούν αρχικά νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον δυο) έως 03 βαθμούς κελσίου.

Λευκή Πρωτοχρονιά

Στη Χαλκιδική, Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο, Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιώτικες περιοχές. Στις υπόλοιπες; περιοχές θα υπάτξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές η χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα εκδηλωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ