ΚΟΣΜΟΣ

Ξύπνησαν μνήμες από το διπλό φονικό στην Κύπρο: «Ληστές σκότωσαν τους γονείς μου»

Ξύπνησαν μνήμες από το διπλό φονικό στην Κύπρο: «Ληστές σκότωσαν τους γονείς μου»

Η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, η οποία διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο εντός της οικίας τους στο Στρόβολο στην Κύπρο, συνεχίστηκε με την κατάθεση της γειτόνισσάς του άτυχου ζεύγους, Αθηνάς Σιδέρη.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η κα. Σιδέρη παρουσίασε στο δικαστήριο όλα όσα της είπε ο 15χρονος γιος του ζεύγους λίγη ώρα μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Η μάρτυρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το βράδυ του φόνου κοιμόταν στο σπίτι της, μαζί με το γιο της, όταν στην 01.35 τα ξημερώματα άκουσε να χτυπά το κουδούνι της οικίας. Η ίδια ανέφερε ότι στην αρχή νόμιζε ότι ονειρευόταν γι’ αυτό και ξύπνησε το γιο της για να τον ρωτήσει αν και ο ίδιος άκουσε το κουδούνι.

Ακολούθως, άνοιξε την πόρτα της οικίας της και με έκπληξη αντίκρισε τον ανήλικο γιο των θυμάτων, ο οποίος έδειχνε φανερά τρομαγμένος, φορώντας μόνο το εσώρουχό του το οποίο ήταν βρεγμένο.

Η μάρτυρας ανέφερε, σύμφωνα με το politis.com.cy, ότι ο ανήλικος τής είπε ότι μπήκαν κλέφτες στο σπίτι τους και σκότωσαν τους γονείς του, ενώ τον ίδιο τον κλείδωσαν στο υπόγειο της οικίας από όπου και κατάφερε να δραπετεύσει και να τρέξει στο σπίτι της για να ζητήσει βοήθεια.

Η ίδια ανέφερε επίσης ότι ο 15χρονος τής είπε ότι ο ένας εκ των δύο δραστών που δεν είχε το πρόσωπο του καλυμμένο, του είπε να μην φοβάται γιατί δεν θα τον σκότωνε, κθώς είχε και ίδιος ένα γιο.

Η κα. Σιδέρη έκανε λόγο για μια φρικτή και πρωτόγνωρη εμπειρία, λέγοντας πως δεν πίστευε τα όσα ζούσε και νόμιζε ότι έβλεπε κάποιο εφιάλτη.

Για τα θύματα, η ίδια είπε ότι επρόκειτο για δύο πολύ καλούς και φιλήσυχους ανθρώπους.

Κατά τη δικάσιμο, κατέθεσαν επίσης ως μάρτυρες κατηγορίας δύο νοσηλευτές που είχαν κληθεί να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στα θύματα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 12 Απριλίου με την παρουσίαση νέων μαρτύρων κατηγορίας από την Κατηγορούσα Αρχή.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

kypros 2

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν από κοινού εφτά συνολικά κατηγορίες για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σίαμς, η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο κατόπιν δικής της παραδοχής στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Κατά την έναρξη της δίκης, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες, ενώ η Κατηγορούσα Αρχή ανέστειλε την κατηγορία για το αδίκημα της συνωμοσίας για φόνο για όλους τους κατηγορούμενους.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος Λοΐζος Τζιωνής είχε αρχικά παραδεχθεί όλες τις κατηγορίες, πλην της κατηγορίας διάρρηξης της κατοικίας του άτυχου ζεύγους.

Στη συνέχεια άλλαξε δικηγόρο ως επίσης και την απάντησή του, δηλώνοντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ