ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Ο Τσίπρας θέλει συναίνεση στο λάθος

Πλακιωτάκης: Ο Τσίπρας θέλει συναίνεση στο λάθος
Συνάντηση Κατρούγκαλου - Πλακιωτάκη CNN Greece

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή, τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης κ. Γ. Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό κ. Αν. Πετρόπουλο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το νομοσχέδιο, που αφορά στο Ασφαλιστικό.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Βρούτσης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας κ. Β. Οικονόμου.

Αμέσως μετά, ο κ. Γ. Πλακιωτάκης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Στο πλαίσιο του θεσμικού μου ρόλου, υποδέχτηκα σήμερα τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο, προκειμένου να μας ενημερώσουν για τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Έγινε μία χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση. Η Νέα Δημοκρατία, αφού μελετήσει τη συγκεκριμένη πρόταση, θα τοποθετηθεί και επισήμως.

Από εκεί και πέρα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφείς και ξεκάθαρες και έχουν διατυπωθεί επανειλημμένως στη Βουλή. Είμαστε εναντίον της οποιασδήποτε μείωσης στις συντάξεις και βεβαίως εναντίον της οποιασδήποτε αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Επομένως, η Νέα Δημοκρατία, αφού μελετήσει τη συγκεκριμένη πρόταση, θα διατυπώσει ξεκάθαρα τις απόψεις της.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κύριος Πλακιωτάκης σημείωσε ότι στο σχέδιο του κυρίου Κατρούγκαλου προβλέπεται μείωση στις νέες συντάξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ