ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Σύρος βομβιστής αυτοκτονίας πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Ερντογάν: Σύρος βομβιστής αυτοκτονίας πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Ο Πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του είπε ότι πιθανότατα πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται καμικάζι αυτοκτονίας από τη Συρία.

"Καταδικάζω το τρομοκρατικό περιστατικό στην Κωνσταντινούπολη, που εκτιμάται ότι είναι επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας συριακής καταγωγής. Δυστυχώς, έχουμε 10 νεκρούς, ξένους και Τούρκους...Υπάρχουν επίσης και 15 τραυματίες", δήλωσε ο Ερντογάν από την Άγκυρα, σε ομιλία που μετέδωσε ζωντανά η κρατική τηλεόραση.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε επίσης ότι η Ρωσία προετοιμάζει το έδαφος για την δημιουργία ενός «επίλεκτου» συριακού κράτους γύρω από βόρεια επαρχία της Λαττάκειας και ότι διενεργεί επιθέσεις ενάντια στους Τουρκομάνους που διαμένουν εκεί.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους τούρκους πρέσβεις στην Άγκυρα, ο Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων, κατηγορώντας μεταξύ άλλων και το Ιράν, λέγοντας ότι η Τεχεράνη χρησιμοποιεί τις εξελίξεις σε χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και η Υεμένη για να επεκτείνει τη σφαίρα της επιρροής της και ότι προσπαθεί να πυροδοτήσει μια επικίνδυνη κατάσταση μετατρέποντας μια σεκταριστική διαφορά σε γενικευμένη σύγκρουση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ