ΕΛΛΑΔΑ

Φονική κακοκαιρία Χαλκιδική: Σοκάρει η μαρτυρία για τον θάνατο του 8χρονου παιδιού

Φονική κακοκαιρία Χαλκιδική: Σοκάρει η μαρτυρία για τον θάνατο του 8χρονου παιδιού
Φωτογραφία αρχείου ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Συγκλονίζει η μαρτυρία για τον θάνατο μίας 54χρονης γυναίκας και ενός 8χρονου παιδιού, από τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας στα Νέα Πλάγια όπου έπεσε το στέγαστρο, το παιδάκι δεν τραυματίστηκε, ωστόσο, σταμάτησε να αναπνέει.

«Το παιδάκι δεν ήταν τραυματισμένο, δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί σταμάτησε να αναπνέει. Το πήρε η γυναίκα μου και το πήγε στο ΕΣΥ, όπου παρά τις προσπάθειες να το επαναφέρουν, κατέληξε» ανέφερε στο seleo.gr.

Όσον αφορά τον θάνατο της 54χρονης, η οποία κατάγεται από τη Ρουμανία και βρισκόταν στην ίδια ταβέρνα, ο αυτόπτης μάρτυρας τόνισε ότι «δεν μπορούσαμε να τη βγάλουμε».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί από την Πυροσβεστική εάν τα δύο θύματα είχαν συγγένεια.

Έξι νεκροί, τραυματίες και εικόνα απόλυτης καταστροφής

Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, δεκάδες τραυματίες, ένας αγνοούμενος και εικόνα απόλυτης καταστροφής άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία που έπληξε την Χαλκιδική.

Πηγές προσκείμενες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο ΕΚΑΒ αναφέρουν δεκάδες περιπτώσεις τραυματιών που διακομίστηκαν με ασθενοφόρα ή μετέβησαν με ιδιωτικά οχήματα σε νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης όπου εισήχθησαν και νοσηλεύονται.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 40 συνεργεία σε όλο τον νομό Χαλκιδικής τα οποία προσπαθούν να βοηθήσουν τους πολίτες, πολλοί εκ των οποίων είναι εγκλωβισμένοι.

Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί όλες οι εθελοντικές ομάδες του νομού και έχουν ειδοποιηθεί οι μηχανικοί της περιφέρειας άρχισαν από τις 05:30 τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε σπίτια, αλλά και σε δημόσιες υποδομές.

Παράλληλα επί ποδός είναι συνεργεία της ΔΕΗ καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ