ΚΟΣΜΟΣ

Αποκλειστικό CNNi: Η μητέρα του μακελάρη του Ελ Πάσο είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία για το όπλο του

Αποκλειστικό CNNi: Η μητέρα του μακελάρη του Ελ Πάσο είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία για το όπλο του
AP IMAGES

Την ανησυχία της σχετικά με το τουφέκι εφόδου που είχε στην κατοχή του ο γιος της είχε εκφράσει στην αστυνομία η μητέρα δράστη της πολύνεκρης επίθεσης στο Ελ Πάσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNNi.

Η μητέρα του Πάτρικ Κρούσιους είχε επικοινωνήσει πριν από λίγο καιρό με το αστυνομικό τμήμα στο Άλεν του Ντάλας και ρώτησε εάν ο 21χρονος γιος της θεωρείται «αρκετά ώριμος» για να χειρίζεται ένα τέτοιο όπλο.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, η γυναίκα ενημερώθηκε από αρμόδιο αστυνομικό ότι βάσει του νόμου ο γιος της είχε κάθε δικαίωμα να αγοράσει το εν λόγω όπλο. Όπως είπαν δύο δικηγόροι της οικογένειας- οι Κρις και Τζακ Ερς- που μίλησαν στο CNNi, το τηλεφώνημα έγινε για διερευνητικούς λόγους και όχι επειδή η γυναίκα ανησυχούσε πως ο 21χρονος μπορεί να αποτελέσει απειλή.

Η μητέρα του μακελάρη δεν είπε στους αστυνομικούς το όνομα του γιου της ούτε ζητήθηκαν πληροφορίες από πλευράς του αστυνομικού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές εάν το όπλο στο οποίο αναφερόταν η μητέρα είναι το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε στην πολύνεκρη επίθεση.

«Δεν ήταν νευρικό ή εκρηκτικό παιδί ούτε είχε περίεργη συμπεριφορά» είπε ο Κρις Ερς, και συμπλήρωσε:

«Δεν υπήρχαν καμπανάκια κινδύνου».

Τα μέλη της οικογένειας του μακελάρη έχουν αρνηθεί, μέσω των δικηγόρων τους, να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σε δημοσιογράφους.

Γνωστός της οικογένειας, ο οποίος δεν κατονομάζεται, αποκάλυψε πως ο Κρούσιους ήταν ένας «φυσιολογικός νέος», λίγο μπερδεμένος για την πορεία που θα έπρεπε να ακολουθήσει στο μέλλον.

Πολλές σκέψεις περνούσαν παράλληλα από το μυαλό του: να πάει στο πανεπιστήμιο, να καταταγεί στον στρατό ή να βρει μόνιμη εργασία. «Προσπαθούσε να καταλάβει ποιο θα έπρεπε να είναι το επόμενο βήμα του» είπε η εν λόγω πηγή.

Ο Κρούσιους, ο οποίος έγραψε μανιφέστο μίσους πριν από την επίθεση, άνοιξε πυρ έξω από κατάστημα Walmart το περασμένο Σάββατο και σκότωσε 22 ανθρώπους.

Exclusive: El Paso suspect's mother called police concerned about gun, by Scott Glover and Majlie de Puy Kamp

ΔΗΜΟΦΙΛΗ