ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Στα 11 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στην Εύβοια: Στα 11 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
(AP Photo/Yorgos Karahalis)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται μέχρι αργά το βράδυ η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια και παρά τις τεράστιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, οι φλόγες δεν έχουν σταματήσει την πορεία τους ενώ το πύρινο μέτωπο υπολογίζεται στα 10 με 11 χιλιόμετρα. 

Η πυρκαγιά στην Εύβοια ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης στις 03:16, στην περιοχή Αγριλίτσας και γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε με τις αναζωπυρώσεις να συνεχίζονται.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Δ.Ε. Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας ενώ, μετά την εκκένωση των χωριών Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Σταυρός, η πυροσβεστική προχώρησε και στην απομάκρυνση κατοίκων από τον οικισμό Πλατανιάς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στη Μακρυμάλλη έχουν καεί σπίτια, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός τους.

Οι περίπου 300 κάτοικοι των χωριών Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά ενώ ολοκληρώθηκε και η απομάκρυνση των κατοίκων του Σταυρού.

«Ευτυχώς προλάβαμε και με χωματουργικά μηχανήματα ανοίξαμε αντιπυρικές ζώνες περιφερειακά των σπιτιών στα Ψαχνά» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα από τη στιγμή που το μέτωπο προς τα Ψαχνά ελέγχεται, οι προσπάθειες εστιάζονται στις αναζωπυρώσεις περιφερειακά των χωριών Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, ενώ επίγειες δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί και στο χωριό Πλατανιά.

«Ελπίζουμε τη νύχτα να μην έχουμε ισχυρούς ανέμους για να μπορέσουμε να ελέγξουμε κάποια μέτωπα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ