ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράικου κατά Παπαγγελόπουλου: Δεχόμουν πιέσεις για παραπομπή πολιτικών, ακόμη και χωρίς στοιχεία

Ράικου κατά Παπαγγελόπουλου: Δεχόμουν πιέσεις για παραπομπή πολιτικών, ακόμη και χωρίς στοιχεία

Στο στόχαστρο της Ελένης Ράικου μπαίνει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τον οποίο η ίδια έχει ονομάσει ως «Ρασπούτιν», καταθέτοντας στοιχεία για τις πιέσεις που δεχόταν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελένη Ράικου που είναι και η αποκαλούμενη «νονά» του περιβόητου «Ρασπούτιν», αναφέρει στην κατάθεσή της τις πιέσεις που δεχόταν να παραπέμψει πολιτικούς, ακόμη και χωρίς στοιχεία.

«Υπουργέ εγώ δεν στέλνω κανένα φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν παραπέμπω κανέναν χωρίς στοιχεία», φέρεται να αναφέρει, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές - να της απαντά: «Στείλε εσύ το φάκελο στη Δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι».

Στην επισήμανση της κ. Ράικου ότι «δεν είναι αυτής της σχολής», ο κ. Παπαγγελόπουλος της απάντησε πως «με αυτή τη σχολή που είσαι, να δούμε αν θα σου βγει σε καλό».

Ανέφερε ακόμη, πως ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αυτοαποκαλούνταν «Ρασπούτιν».

«Εξάλλου ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επαιρόμενος για το πόσο καλά σχεδίαζε και μεθόδευε καταστάσεις που παγίδευαν οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στην θέληση του, αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνταν Ρασπούτιν, λέγοντας χαρακτηριστικά, όσοι με ξέρουν καλά έτσι με λένε. Γι’ αυτό τον αποκαλούσα και εγώ Ρασπούτιν όπως τον αποκαλούσαν και πολλοί, όπως η Κωνσταντοπούλου, ο Βαρβιτσιώτης, ο πρωθυπουργός. Όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Παπαγγελόπουλος», είπε στην κατάθεσή της.

Η Ελένη Ράικου ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δύο φορές την επισκέφτηκε γνωστή δημοσιογράφος. Την πρώτη φορά τη ρωτούσε «τι στοιχεία έχεις για πολιτικούς; Γιατί τα κρύβεις; Γιατί δεν προχωράς την υπόθεση;». Η κ. Ράικου της έλεγε πως δεν είχε στοιχεία και εκείνη της απαντούσε «πες μου τι γνωρίζεις για να βρούμε τα στοιχεία». Όταν έφυγε η συγκεκριμένη δημοσιογράφος, πήρε τηλέφωνο ο Παπαγγελόπουλος, κατέθεσε η κ. Ράικου, ο οποίος της έλεγε τα ίδια, «αφού έχεις στοιχεία, γιατί δεν προχωράς».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπήρξε και δεύτερη επίσκεψη της δημοσιογράφου στην κ. Ράικου, όπου την ρώτησε «γιατί δεν προχωράς την υπόθεση, έχεις στοιχεία για πολιτικούς». Η κ. Ράικου απάντησε ξανά πως δεν έχει στοιχεία.

«Έχεις για Βενιζέλο, για Πικραμμένο», της είπε η δημοσιογράφος. «Μάλιστα για τον κ. Πικραμμένο υπάρχει ένα βίντεο, το οποίο το έχω δει και το έχει δει και ο Παπαγγελόπουλος και στο οποίο φαίνεται καθαρά ότι τα παίρνει», κατέθεσε η κ. Ράικου πως της είπε η δημοσιογράφος. Την ίδια ή την επόμενη ημέρα της τηλεφώνησε ξανά ο κ. Παπαγγελόπουλος και την ρώτησε και πάλι γιατί δεν στέλνει το φάκελο στη Βουλή.

«Η δημοσιογράφος μου είπε ότι είχε στοιχεία, ότι ο Βενιζέλος έχει off-shore με τον Παναγιωτάκη και παίρνουν λεφτά από την Novartis για να τα μοιράζουν αλλού», κατέθεσε.

Η κ. Ράικου ανέφερε ακόμη ότι παραιτήθηκε από τη θέση της γιατί της την είχαν στήσει με κατασκευασμένες κατηγορίες.

«Οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν άλλοτε η εισαγγελέας Τουλουπάκη, η οποία είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο ηθικής μου εξόντωσης και άλλοτε η φίλη της, πρόεδρος Πρωτοδικών, Ηλιάνα Ζαμανίκα», φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να κατέθεσε η κ. Ράικου.

«Ήθελαν να με απαξιώσουν ότι έθαβα την υπόθεση και ότι η Τουλουπάκη εμφανιζόταν ως αποτελεσματική. Κατάλαβα ότι πίσω από όλα αυτά ήταν ο γνωστός για τις «ρασπουτινικές» του μεθοδεύσεις αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος», κατέθεσε η Ελένη Ράικου που συμπλήρωσε: «Είναι γνωστή η σχέση του με την Ελένη Τουλουπάκη και ο τρόπος που λειτουργούσαν μεταξύ τους. Περιγράφεται, άλλωστε, αυτός ο τρόπος στην αναφορά του εισαγγελέα Αγγελή».

Η κατάθεση Στουρνάρα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε: «Με επισκέφτηκε ο Μανιαδάκης στο γραφείο μου, και μου είπε ότι τον πιέζουν οι τρεις εισαγγελείς για να δώσω στοιχεία για Σαμαρά, Βενιζέλο, Γεωργιάδη, για να ικανοποιηθούν οι από πάνω».

Ανέφερε ακόμη, ότι «αρχές του 2019 με επισκέφθηκε ο Αμερικάνος πρέσβης επίσημα στο γραφείο μου στη ΤτΕ, και μου είπε ότι το FBI δεν έχει στοιχεία για Έλληνες πολιτικούς».

Παρέθεσε, μάλιστα, και δημοσιεύματα, για να υποστηρίξει ότι όλη αυτή η ιστορία έγινε για τον πετάξει έξω ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τον βγάλει από τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ