ΣΠΟΡ

Ο Τζόκοβιτς στον τελικό του Aus Open, Γουίλιαμς και Κέρμπερ στις γυναίκες

Ο Τζόκοβιτς στον τελικό του Aus Open, Γουίλιαμς και Κέρμπερ στις γυναίκες
Reuters /Jason O'Brien Action Images via Reuters

Ο Τζόκοβιτς ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον πρώτο ημιτελικό των Ανδρών με τον Φέντερερ, ενώ Γουίλιμας και Κέρμπερ πέρασαν νίκησαν εύκολα τις αντιπάλους τους.

Το ζευγάρι του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ρότζερ Φέντερερ ήταν το πιο λαμπερό των ημιτελικών στο Αυστραλιανό OPEN, αλλά ο Σέρβος ήταν κυρίαρχος στο κορτ και θα υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Στα δύο πρώτα σετ έχασε μόλις 2 games παίζοντας απίστευτο τέννις, και παρά την πρόσκαιρη επικράτηση του Ελβετού με 6-3, καθάρισε το ματς στο 4ο σετ (6-1, 6-2, 3-6, 6-3). Αυτός είναι ο 17ος συνεχόμενος τελικός του Νόλε (μετά τον περυσινό στην Αυστραλία), και 6ος στο τουρνουά. Πέρασε μπροστά στις νίκες για πρώτη φορά επί του Φέντερερ με 23-22, ενώ έχει τουλάχιστον 20 νίκες με τους υπόλοιπους διεκδικητές (Ναδάλ, Μάρεϊ και Βαβρίνκα), βάζοντας πλώρη για να διαλύσει κάθε ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος.

Ο τελικός μπορεί να είναι επανάληψη του περυσινού, αν ο Άντι Μάρεϊ νικήσει αύριο τον Καναδό Μίλος Ράονιτς.

Άνετα τα φαβορί στις γυναίκες

Η Σερένα Γουίλιαμς δεν είχε κανένα πρόβλημα με την Πολωνή Ραντβάνσκα (ν. 4) νικώντας εύκολα 2-0 σετ (6-0, 6-4) σε μόλις 64 λεπτά. Είναι ο 7ος τελικός της Αμερικανίδας στην Αυστραλία, η οποία θα αγωνιστεί το Σάββατο χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα (!) σετ μέχρι τώρα.

Πιο ανταγωνιστικός ήταν ο 2ος ημιτελικός, αλλά η Γερμανίδα Κέρμπερ (ν.7) ήταν πιο έμπειρη από την Βρεττανίδα Κόντα (ν.47) που ζούσε το δικό της παραμύθι: 7-5 και 6-2 για να βρεθεί στην 3η της προσπάθεια επιτέλους σε ένα μεγάλο τελικό Grand Slam (σε 33 συμμετοχές της συνολικά). Είναι η πρώτη Γερμανίδα μετά την Χούμπερ το 1996, που φτάνει στον τελικό του Aus Open.

Η ίδια λέει ότι η συνύπαρξη της με την κορυφαία ίσως τεννίστρια όλων των εποχών, συμπατριώτισσά της Στέφι Γκράφ, πέρυσι σε προπονητικό καμπ στο Μαϊάμι, της έδωσε την απαραίτητη ώθηση και την πνευματική καθοδήγηση, για αυτή την επιτυχία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ