ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική «θύελλα» με φόντο την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι

Πολιτική «θύελλα» με φόντο την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Η ιδεολογική προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της λειτουργίας της αστυνομίας προκαλεί πολιτική σύγκρουση με την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι αστυνομικοί στην επιχείρηση στο Κουκάκι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να «απομειώσει» τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην ασφάλεια των πολιτών γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η κοινή γνώμη επικροτεί την προσπάθεια πάταξης της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας.

Και για αυτό, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, «αναδεικνύει σαν τον επιθεωρητή Κλουζό» στοιχεία από την αστυνομική επιχείρηση προκειμένου να «εντυπωσιάσει» τους πολίτες.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, σημείωσε ότι:

«Επί ΣΥΡIΖΑ όταν γινόντουσαν αστυνομικές επιχειρήσεις- γιατί γίνονταν αστυνομικές επιχειρήσεις και ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται- αυτό δε γίνονταν με αυτούς τους όρους. Δε γινόταν με καταπάτηση του Συντάγματος και των ατομικών δικαιωμάτων και δεν γινόταν ποτέ με όρους χολιγουντιανούς. Με κάμερες για να δημιουργούμε μια εικόνα “τρομολαγνίας” και φόβου στην ελληνική κοινωνία…».

Αντίθετα, η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκμεταλλεύεται την υπόθεση για να κερδίσει πολιτικά οφέλη, ενώ δεν θα έπρεπε να γινόταν κάτι τέτοιο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που βρίσκεται στο «στόχαστρο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για αυτό το λόγο σκληραίνει τη στάση του, λέγοντας ότι οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάλι ψέματα. Στα υποτίθεται αμείλικτα -όπως πομπωδώς τα χαρακτηρίζει- ερωτήματα που θέτει σήμερα με ανακοίνωση του, οι απαντήσεις είναι απλές και έχουν ήδη δοθεί.

Το είπαμε από χθες. Στην επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στη Ματρόζου η εισαγγελέας ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή στις 6:30 το πρωί. Υπογράφει δυο εκθέσεις. Μια για κατ' οίκον έρευνα σε διπλανή της κατάληψης οικία και μια για το κτήριο της κατάληψης. Παρόντες ήταν εισαγγελικοί λειτουργοί και στις άλλες δυο εκκενώσεις. Συμπέρασμα: η παραβίαση ασύλου σε ταράτσες ή ισόγεια δεν υπάρχει, δεν υπήρξε, είναι γκεμπελικό εφεύρημα ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη χρήση ελαστικού σφαιριδίου και όχι πλαστικής σφαίρας, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκαν ήδη απαντήσεις από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Αλλά για να μην εκπλήσσεται δήθεν το κόμμα αυτό, σημειώνουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στη διάθεση της τα ίδια υλικά και μέσα που είχε και επί των ημερών διακυβέρνησης του.

Το μόνο αμείλικτο λοιπόν στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμμονή στη στήριξη της ανομίας. Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου; Ας συνέλθουν» τονίζει η ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό:

«Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει αυτό που προσπάθησε να κρύψει ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά κατήγγειλε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή η ΕΛΑΣ έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών τις οποίες όμως ονομάζει "ελαστικές μπάλες"», επισημαίνει την Πέμπτη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα γεγονότα στο Κουκάκι.

«Εάν οι χειρισμοί τους δεν ήταν επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, θα ήταν απλά γελοίοι», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η αντισυνταγματική εισβολή σε σπίτι του σκηνοθέτη κ. Ινδαρέ χωρίς εισαγγελική παραγγελία, ο ξυλοδαρμός του ίδιου και των παιδιών του μέσα στο σπίτι τους και οι πυροβολισμοί με πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό, τελικά δεν είναι ψέματα, όπως ισχυρίστηκε για να εξαπατήσει με άθλιο τρόπο τον κ. Αλιβιζάτο ο κ. Χρυσοχοΐδης», προσθέτει η Κουμουνδούρου.

«Οι κύριοι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης έχουν καταστρατηγήσει τους θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και του Συντάγματος. Επιβεβαιώνουν πως είναι μια αναξιόπιστη, ακραία δεξιά κυβέρνηση σε πανικό, που δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους πολίτες και ούτε φυσικά την ασφάλειά τους», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, στην λογική της αντιπαράθεσης έχουν μπει και τα στελέχη των δύο κομμάτων που πιστεύουν η κάθε πλευρά ξεχωριστά ότι το δίκιο είναι με το μέρος της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διαφυλάξει την εικόνα του αριστερού κόμματος που νοιάζεται για τη διαφύλαξη των ατομικών δικαιωμάτων και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι προασπίζει τα συμφέροντα των πολιτών με το δόγμα «νόμος και τάξη», που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει με πίστη στην ιδεολογική της αφετηρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ