ΚΟΣΜΟΣ

Πομπέο για Ιράν: Οι ΗΠΑ θα σεβαστούν το διεθνές δίκαιο

Πομπέο για Ιράν: Οι ΗΠΑ θα σεβαστούν το διεθνές δίκαιο
AP / Evan Vucci

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, δήλωσε την Κυριακή ότι «οι ΗΠΑ θα σεβαστούν το διεθνές δίκαιο», μετά τις απειλές που διατύπωσε ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ότι έχουν κλειδωθεί 52 ιρανικοί στόχοι, ανάμεσά τους και ιστορικής αξίας τόποι, προκαλώντας σάλο.

«Θα δράσουμε στο πλαίσιο του νόμου», δήλωσε στο δίκτυο ABC ο κ. Πομπέο, όταν ερωτήθηκε για το γεγονός ότι το ίδιο το Πεντάγωνο αναφέρεται στην ανάγκη προστασίας των πολιτισμικών αγαθών.

«Ο πρόεδρος Τραμπ δεν είπε ότι θα επιτεθεί σε κάποιο τόπο πολιτισμικής αξίας - διαβάστε τι είπε», είχε δηλώσει προηγουμένως στο Fox News ο Μάικ Πομπέο.

«Οι Αμερικανοί πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε στόχος που πιθανόν να πλήξουμε θα είναι νόμιμος και επιλεγμένος στόχος για συγκεκριμένη αποστολή, την προστασία και την υπεράσπιση των Αμερικανών», είπε ο κ. Πομπέο, σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε το Σάββατο μέσω του Twitter ότι οι ΗΠΑ έχουν κλειδώσει 52 ιρανικούς στόχους, περιλαμβανομένων ορισμένων που είναι σημαντικοί για τον ιρανικό πολιτισμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ