ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισόδια στην Κω με αφορμή την επίσκεψη Καμμένου

Επεισόδια στην Κω με αφορμή την επίσκεψη Καμμένου
Πάνος Καμμένος EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου στην Κω την Τρίτη.

Ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε αντιμέτωπος με ομάδα διαδηλωτών, που ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το προσφυγικό, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού στο νησί. Αρκετοί κάτοικοι του νησιού είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί αντιδρώντας στην επικείμενη δημιουργία hot spot, για την υποδοχή προσφύγων. Αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πρόσβαση προς το ακίνητο το οποίο έχει προταθεί για hot spot εν αναμονή της άφιξης του υπουργού Άμυνας.

Tοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι ενώ ο υπουργός Άμυνας ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στον κρατικό αερολιμένα "Ιπποκράτης", τελικά πέταξε για την Κω με ελικόπτερο στρατού τύπου ΣΙΝΟΥΚ, το οποίο δεν κατάφερε να προσγειωθεί αρχικά στο προκαθορισμένο σημείο, όταν έγινε αντιληπτό από διαδηλωτές, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, ο πιλότος έκανε στροφή προς την Λέρο, που ήταν ο επόμενος προορισμός του υπουργού, όμως λίγο αργότερα προσγειώθηκε στην Κω στο χώρο του υπό δημιουργία hotspot.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος είχε δεχθεί και το καλοκαίρι επίθεση από ομάδα διαδηλωτών, κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν γίνεται καμία αναφορά στα επεισόδια:

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ επισκέφθηκαν την Κω, όπου επιθεώρησαν τους χώρους στους οποίους πρόκειται να δημιουργηθεί το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών. Στη συνέχεια επισκέπτονται τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ