ΚΟΣΜΟΣ

Κόμπι Μπράιαντ: Η αστυνομία του Λος Άντζελες «τα βάζει» με το TMZ

Κόμπι Μπράιαντ: Η αστυνομία του Λος Άντζελες «τα βάζει» με το TMZ
AP Photo/Mark J. Terrill

Σφοδρή κριτική κατά του αμερικανικού ΤΜΖ άσκησε ο σερίφης του Λος Άντζελες, με αφορμή τη μετάδοση της είδησης θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, πριν ακόμη ειδοποιηθούν οι οικογένειες των θυμάτων.

Ειδικότερα, ο σερίφης Άλεξ Βιγιανουέβα κατήγγειλε την ιστοσελίδα ότι δημοσίευσε την είδηση θανάτου του Μπράιαντ και των άλλων οκτώ επιβαινόντων, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές η ταυτότητά τους και χωρίς να έχουν ενημερωθεί όλες οι οικογένειες.

«Θα ήταν πολύ ασεβές το να μαθαίνεις ότι ένα αγαπημένο σου πρόσωπο πέθανε από το TMZ. Ήταν κάτι εξαιρετικά απρεπές» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Βιγιανουέβα.

Νωρίτερα, ο Τιμ Μουρακάμι, από το γραφείο του σερίφη, είχε προβεί σε παρόμοια ανάρτηση στο Twitter:

«Είμαι λυπημένος που τη στιγμή που εμείς συλλέγαμε στοιχεία, τα μέσα ανακοίνωναν πως ο Κόμπι πέθανε. Καταλαβαίνω τη βιασύνη, αλλά σας παρακαλώ να μας επιτρέπετε να κάνουμε τις προσωπικές ειδοποιήσεις στους αγαπημένους τους. Είναι πολύ ψυχρό να μαθαίνεις την απώλεια των δικών σου από τα media».

Τα σενάρια για τη συντριβή του ελικοπτέρου

Παρότι οι Αρχές δεν επιβεβαιώνουν ακόμη επίσημα τα σενάρια που ερευνούν, φαίνεται πως αυτή τη στιγμή εξετάζονται δύο ενδεχόμενα.

Το πρώτο είναι να υπέστη κάποια μηχανική βλάβη το ελικόπτερο Sikorsky S-76B, καθώς αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν πως άκουσαν περίεργους ήχους από τη μηχανή του τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή.

Η Pepperdine Graphic, η φοιτητική εφημερίδα του πανεπιστημίου Pepperdine, την Κυριακή ανάρτησε ένα tweet που δείχνει αυτό που εμφανίζεται να είναι μια εικόνα από το ελικόπτερο.

Αν ευσταθεί αυτό το σενάριο, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την εταιρεία κατασκευής, καθώς το Sikorksy έχει τη φήμη εξαιρετικά ασφαλούς ελικοπτέρου.

Ανοιχτό παραμένει επίσης το σενάριο η τραγωδία να οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος Άντζελες Τζος Ρουμπενστάιν επιβεβαίωσε στο CNNi πως οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές το πρωινό της Κυριακής.

Police scold TMZ after outlet was first to report death of Kobe Bryant
By Oliver Darcy, CNNi Business

ΔΗΜΟΦΙΛΗ