ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση D3159: Εκρηκτική ύλη ΤΝΤ προκάλεσε την έκρηξη στο αεροσκάφος

Πτήση D3159: Εκρηκτική ύλη ΤΝΤ προκάλεσε την έκρηξη στο αεροσκάφος

Εκρηκτική ύλη ΤΝΤ χρησιμοποιήθηκε στη βόμβα που προκάλεσε την έκρηξη στο αεροσκάφος της Daallo Airlines, αποκάλυψε στο CNN πηγή που βρίσκεται κοντά στης έρευνα που διεξάγεται.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι πίσω από τη βομβιστική ενέργεια βρίσκεται η ομάδα εξτρεμιστών Al-Shabaab.

Είχε προηγηθεί η επίσημη παραδοχή για το γεγονός ότι επιβάτης «χάθηκε» από το αεροσκάφος, το οποίο, έκανε αναγκαστική προσγείωση την Τρίτη, με μία τρύπα στο πλάι του, στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Το γεγονός παραδέχθηκε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Mohamed Ibrahim Yasin Olad, ο οποίος επιβεβαίωσε, όπως αναφέρει το BBC, ότι ένας άνδρας επιβάτης λείπει από την πτήση.

H παραδοχή αυτή έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη δήλωση, της αεροπορικής εταιρείας που ανέφερε ότι το αεροσκάφος εκκενώθηκε και όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς.

Σημείο αιχμής που θα ξεδιαλύνει το μυστήριο, είναι η ταυτοποίηση του νεκρού σώματος, που βρέθηκε από κατοίκους κοντά στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Το αεροπλάνο βρισκόταν στον εθνικό εναέριο χώρο του Τζιμπουτί, όταν αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, λίγο μετά την απογείωσή του. Η «Daallo Airlines», είναι ο εθνικός αερομεταφορέας του Τζιμπουτί.

Διαβάστε επίσης:

Από έκρηξη βόμβας προκλήθηκε η τρύπα στην πτήση D3159

ΔΗΜΟΦΙΛΗ