ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Βουτσάς: Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στον αγαπημένο ηθοποιό

Κώστας Βουτσάς: Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στον αγαπημένο ηθοποιό
Facebook/Κώστας Βουτσάς

Τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του μεγάλου ηθοποιού, Κώστα Βουτσά, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα, εκφράζει η πολιτική σκηνή.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποχαιρέτησε τον σπουδαίο καλλιτέχνη με μία ανάρτηση στα social media.

«Ο Κώστας Βουτσάς ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι, μαζί με το γέλιο και τη χαρά που μοίρασε απλόχερα σε τόσες γενιές Ελλήνων. Μαζί του δύει μία ολόκληρη εποχή αθωότητας. Η αισιοδοξία και το αγνό του χαμόγελο θα μας συνοδεύουν πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε ο πρωθυπουργός.

«Ο Κώστας Βουτσάς με το απαράμιλλο υποκριτικό του ταλέντο έβαλε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στον ελληνικό κινηματογράφο», έγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, για τον θάνατο του ηθοποιού.

«Στην 70ετή πορεία του στην υποκριτική μπήκε σε όλα τα σπίτια και χάρισε άφθονο γέλιο. Σήμερα λοιπόν, είναι σαν να αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο. Φεύγει, αλλά θα συνεχίσει να μας συντροφεύει, αφού αφήνει τεράστια παρακαταθήκη το πλούσιο έργο του στον ελληνικό κινηματογράφο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους», συμπλήρωσε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Το δικό του αντίο είπε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σημείωσε ότι θα ηθοποιός θα μείνει για πάντα αξέχαστος μέσα από τις μοναδικές του ερμηνείες.

«Έφυγε σήμερα ο μεγάλος και αγαπημένος Κώστας Βουτσάς. Ένας αειθαλής έφηβος που χάριζε γέλιο και αγάπη μέχρι τέλους. Θα ζει για πάντα μέσα από τις αξέχαστες ερμηνείες του που σφράγισαν τον ελληνικό κινηματογράφο. Και όπως έλεγε: "Να δίνεις ζωή στα χρόνια σου και όχι χρόνια στη ζωή σου"».

«Μοιραζόμαστε μαζί με όλους τους Έλληνες τη βαθιά θλίψη για την απώλεια του Κώστα Βουτσά. Δεν ήταν μόνο πρωταγωνιστής του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ήταν ένας από τους πιο εργατικούς ανθρώπους στον χώρο του θεάματος», αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο συλλυπητήριο μήνυμά της.

«Με την οικειότητα που διέκρινε την παρουσία και τις ερμηνείες του, ήταν φίλος που έμπαινε στα σπίτια και στις ζωές όλων μας από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Η παροιμιώδης αμεσότητά του έσπαγε τον "τέταρτο τοίχο" και ορμούσε πέρα από τα όρια του κάθε μέσου. Γινόταν σχεδόν φυσική. Οι ταινίες του εκφράζουν μια ολόκληρη εποχή. Πολλές από τις ατάκες του έχουν περάσει -ακόμη και σήμερα- στην καθημερινότητά μας. Στην καριέρα του, που διήρκεσε δεκαετίες -μέχρι ακόμη και την τελευταία στιγμή- προχώρησε παράλληλα με την ιστορία του ελληνικού θεάματος του 20ού και του 21ου αιώνα. Από τα επαρχιακά μπουλούκια και τη θεατρική σκηνή, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, ακόμη και τις βιντεοταινίες, ο Κώστας Βουτσάς υπηρέτησε την κωμωδία, την επιθεώρηση, το δράμα, με ταλέντο, χιούμορ, ήθος, συναδελφικότητα και πείσμα, ως ένα αξιοθαύμαστο υπόδειγμα θεατρανθρώπου. Η απώλειά του είναι μεγάλη. Αφήνει ένα πλούσιο έργο που θα μας συντροφεύει και στο μέλλον», προσθέτει η κ. Μενδώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ