ΕΛΛΑΔΑ

Δημοψήφισμα στην Κω για το Hot Spot

Δημοψήφισμα στην Κω για το Hot Spot
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων για τα Hot Spot Eurokinissi

«Πράσινο φως» για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να εκφραστεί η κοινωνία του νησιού σχετικά με την δημιουργία Hot Spot στην Κω, έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στον δήμαρχο Γιώργο Κυρίτση.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πρόταση του δημάρχου για το δημοψήφισμα υπερψηφίστηκε, παρά τις διαφωνίες που εκφράστηκαν περί διχασμού της τοπικής κοινωνίας, και πλέον απομένει να οριστούν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής και την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, δόθηκε σχετική εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε: «εφόσον κυβερνητικοί παράγοντες και ο τοπικός βουλευτής θεωρούν ότι η πλειοψηφία των πολιτών της Κω τάσσεται υπέρ του hot spot, έχω δώσει οδηγίες στον γενικό διευθυντή του δήμου να διερευνήσει τις διαδικασίες διενέργειας τοπικού δημοψηφίσματος άμεσα, ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες αν είναι υπέρ ή κατά του hotspot που πάει να γίνει».

Παρών στο δημοτικό συμβούλιο ήταν και εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών, ο οποίος ανέφερε πως έχουν ήδη συγκεντρωθεί 7.000 υπογραφές πολιτών του νησιού, οι οποίοι τάσσονται κατά του hot spot.

Η κατάσταση στο νησί τις τελευταίες μέρες είναι έκρυθμη, με τους κατοίκους να αντιδρούν στη δημιουργία του Hot Spot, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια με άνδρες των ΜΑΤ που έχουν μεταφερθεί στην Κω για να φρουρούν τον χώρο του πρώην στρατοπέδου.

Διαβάστε ακόμη

Κως: Συμπλοκές, έκτακτα μέτρα ασφαλείας και φόβοι για σαμποτάζ

Κως: Νέα ένταση για τα Hot spot – Κάτοικοι διαμαρτύρονται σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα επεισόδια στην Κω για τα Hot Spot

ΔΗΜΟΦΙΛΗ