ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τοπαλούδη: Στο εξοχικό του 23χρονου υπήρχε παντού αίμα - Σοκάρουν τα στοιχεία της βιοχημικού

Δίκη Τοπαλούδη: Στο εξοχικό του 23χρονου υπήρχε παντού αίμα - Σοκάρουν τα στοιχεία της βιοχημικού
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σοκαριστικά στοιχεία για την υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, εισέφερε σήμερα με την κατάθεσή της η βιοχημικός της ελληνικής αστυνομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια, κηλίδες αίματος της νεαρής φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη έχουν βρεθεί σχεδόν σε όλα τα δωμάτια του εξοχικού του 23χρονου Ροδίτη κατηγορούμενου, ακόμη και στο ταβάνι του υπνοδωματίου και του μπάνιου.

Αυτό κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η βιοχημικός της Ελληνικής Αστυνομίας Σοφία Γκούγκουρα, αφήνοντας εμβρόντητους δικαστές και ακροατήριο.

Η μάρτυρας ήταν εκείνη που ανίχνευσε γενετικό υλικό του θύματος αλλά και των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης, του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορούμενου του, τόσο μέσα στο σπίτι όπου η άτυχη κοπέλα βιάστηκε κατά το κατηγορητήριο, όσο και στα αντικείμενα που συνέλεξαν οι Αρχές από τη θαλάσσια περιοχή στη Ρόδο, όπου εντοπίστηκε η σορός της τον Νοέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, αίμα της Ελένης Τοπαλούδη εντοπίστηκε και στη θέση του συνοδηγού στο όχημα του 23χρονου κατηγορουμένου, με το οποίο ο ίδιος και ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του φέρονται να τη μετέφεραν μέχρι τη θάλασσα όπου και την πέταξαν ζωντανή.

«Έχει βρεθεί αίμα της Τοπαλούδη σε διαφορά σημεία μέσα στο σπίτι, σε πλακάκια στη βάση της μπανιέρας, στην κουρτίνα του μπάνιου» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας και προσέθεσε:

«Ίχνη υπήρχαν και στο όχημα από την πλευρά του συνοδηγού, στην πόρτα κοντά στο λάστιχο, όπως επίσης και στο προσκέφαλο του καθίσματος».

Αυτό, ωστόσο, που προκάλεσε αίσθηση ήταν η αναφορά της μάρτυρας, σύμφωνα με την οποία λανθάνοντα δείγματα αίματος, υπήρχαν τόσο στο φορτηγό όσο και στο σπίτι.

«Πρόκειται για σκουπισμένο αίμα» όπως διευκρινίστηκε στο δικαστήριο.

Εισαγγελέας: Λανθάνον αίμα στο ταβάνι; Δηλαδή, προσπάθησαν να καθαρίσουν και εκεί;

Μάρτυρας: Ναι, προφανώς, Και στο ταβάνι ήταν ένα πολύ θετικό δείγμα.

Εισαγγελέας: Έχω δει διάφορες κηλίδες αίματος στο χώρο μέσα από τη δικογραφία….

Μάρτυρας: Αυτό είναι το ορατό αίμα δια γυμνού οφθαλμού….

Εισαγγελέας: Όλο το σπίτι είναι χώρος μαρτυρίου, έχω δει διάφορες κηλίδες. Όσον αφορά στο ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο οι κατηγορούμενοι, χτύπησαν, κατά τη δικογραφία την νεαρή κοπέλα στο κεφάλι, η κυρία Γκούγκουρα επισήμανε ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο βρέθηκε μέσα στη θάλασσα «αλλά δεν απέδωσε κανένα γενετικό τύπο, επειδή παρέμεινε μέσα στο νερό και μάλιστα σε υψηλή αλατότητα.

Εισαγγελέας: Αυτή η εικόνα των διάσπαρτων κηλίδων αίματος μέσα στο σπίτι ακόμη και στο ταβάνι τι ακριβώς μπορεί αν δείξει σε έναν επιστήμονα; Για παράδειγμα ότι το θύμα μεταφέρθηκε; Κυνηγήθηκε;

Μάρτυρας: Αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει η γενετική ανάλυση.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας, επανέλαβε τη θέση της οικογένειας Τοπαλούδη, ότι «η Ελένη βιάσθηκε και δολοφονήθηκε γιατί αρνήθηκε να υποκύψει στις ερωτικές τους προτάσεις».

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής ανέφερε:

«Το αδίκημα του ομαδικού βιασμού έχει πιστοποιηθεί από τις απολογίες των κατηγορουμένων … Η Ελένη αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή και αυτή ήταν η αιτία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της… Η δολοφονίας της έγινε άγριο κυνηγητό μέσα στο σπίτι και αυτό αποδεικνύεται από τις διάσπαρτες κηλίδες μέσα στο χώρο…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την έναρξη της δίκης δεν παρέστη στο δικαστήριο ο 23χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε λίγο αργότερα, ξυπόλητος. Άρχισε να μονολογεί συνεχώς με αποτέλεσμα η πρόεδρος να διατάξει την αποχώρησή του από το δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ