ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Δεν ικανοποιήθηκαν από την ομιλία Τσίπρα

Αγρότες: Δεν ικανοποιήθηκαν από την ομιλία Τσίπρα
EUROKINISSI

“Περιμέναμε περισσότερα”, λένε οι αγρότες μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και το κάλεσμα που τους απηύθυνε εκ νέου για διάλογο, και εμμένουν στην απόφασή τους για το παναγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής.

“Μας έχει μπερδέψει και ενώ θέλουμε να πάμε σε διάλογο, βλέπουμε ότι εμμένει στη σκληρή γραμμή του”, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Καλογιάννης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο των Τεμπών και εξέφρασε την ελπίδα του ότι έστω και στο παρά πέντε ο πρωθυπουργός θα βρει λύση.

Mετά την ομιλία του κ. Τσίπρα, “οι αγρότες προτίθενται να ανοίξουν διάλογο, αλλά θα προηγηθεί το παναγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, σε ένδειξη σεβασμού στον αγώνα των συναδέλφων τους”, ανέφερε ο ίδιος.

Περιμέναμε κάτι πιο ουσιώδες και όχι μια προεκλογική ομιλία. Ο πρωθυπουργός έκανε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και τα έβαλε με όλους, ακόμα και με τα κανάλια”, δήλωσε από την μεριά του ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων, κ. Καμπούρης.

Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας εδώ και έναν μήνα. Αν προσκληθούμε να συζητήσουμε επ΄αυτών, θα πάμε σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, ακόμα και αν δεν αποσύρει τα σχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό”, ανέφερε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας.

“Όσοι θέλουν να πάνε, ας το κάνουν. Δεν θα εμποδίσουμε κανέναν και δεν θα κρίνουμε κανέναν”, σημειώνουν οι αγρότες, σχετικά με την απόφασή τους για κάθοδο στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας, τόνισε πως οι αγρότες προτίθενται να παραμείνουν τουλάχιστον δύο ημέρες στο Σύνταγμα.

“Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα. Είναι μία συμβολική ενέργεια” είπε ο κ. Μπούτας και πρόσθεσε πως η κάθοδος και η παραμονή των αγροτών στην πρωτεύουσα “θα είναι περιφρουρημένη”.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούτα, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων δεν προτίθεται να προσέλθει σε διάλογο με την κυβέρνηση εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις 18:00 θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ