ΜΟΔΑ

Ο Christopher Bailey σχεδιάζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Claridge’s

Ο Christopher Bailey σχεδιάζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Claridge’s
Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Μπορεί τα αποτελέσματα πρώτου 6μηνου και β τριμήνου να εξανάγκασαν τη διοίκηση της Burberry σε πρόγραμμα περιστολής δαπανών (ανάμεσα στα οποία προβλέπονται μειώσεις στα bonus επίτευξης στόχων, τα έξοδα κίνησης και τους μισθούς των στελεχών) ωστόσο ο Christopher Bailey θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα με στυλ.

Ακολουθώντας μια παράδοση που κρατάει χρόνια, ο CEO και επικεφαλής στην καλλιτεχνική της διεύθυνση 44χρονος Βρετανός ανέλαβε να σχεδιάσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Claridge’s συμμετέχοντας δημιουργικά στην ιστορία αυτού του ναού της πολυτέλειας στη χώρα του φλέγματος.

“Τα Χριστούγεννα είναι μια από τις αγαπημένες μου περιόδους” σχολίασε χωρίς να πρωτοτυπήσει. Εξερευνώντας τη σχέση ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως, παίζοντας με περίπου 100 ομπρέλες με μεταλλικές (χρυσές και ασημένιες) λεπτομέρειες ο Βρετανός που το 2014 είχε έσοδα 10,9 εκατ. λιρών, χωρίς να διασφαλίσει τη διατηρησιμότητα των εσόδων της εταιρίας, θέλει να φέρει ένα βροχερό, λονδρέζικο τόνο στον εορτασμό.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή. Το περίφημο ξενοδοχείο του Mayfair διαθέτει καμπαρτίνες Burberry στους ενοίκους των σουιτών του εδώ και χρόνια. "Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με ένα Βρετανό σχεδιαστή, μοιράζομαστε την ίδια κληρονομιά” σχολίασε ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Thomas Kochs.

Άλλοι ηγέτες του στυλ που έχουν προηγηθεί στην ίδια θέση, είναι οι Domenico Dolce και Stefano Gabbana που ανέλαβαν το σχεδιασμό του δέντρου δύο χρονιές στη σειρά αλλά και ο Τζον Γκαλιάνο, όταν ήταν ακόμη στον Dior, John Galliano και ο Αλμπερ Ελμπάζ του Lanvin.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ