ΕΛΛΑΔΑ

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας οι 3 σοροί των χειριστών του ελικοπτέρου

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας οι 3 σοροί των χειριστών του ελικοπτέρου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Οι σοροί των τριών μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου ΑΒ-122 του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στο Κίναρο, βρίσκονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Την ίδια ώρα το Πολεμικό Ναυτικό συγκρότησε ειδική επιτροπή, με σκοπό να ρίξει φως στην εξακρίβωση των ακριβών αιτίων του δυστυχήματος.

Οι τρεις σοροί μεταφέρθηκαν στις 16:15 με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο ΣΑΚΕΤΑ και από εκεί παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του Πολεμικού Ναυτικού με προορισμό το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Οι τρεις σοροί ανήκουν στον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά, τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου και τον υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση.

Το στίγμα από το ελικόπτερο τύπου Agusta Bell, το οποίο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς", χάθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου. Τα συντρίμμια του βρέθηκαν λίγο μετά τις 8 το πρωί της Πέμπτης.

Το ελικόπτερο επιχειρούσε στο πλαίσιο άσκησης χαμηλή πτήση για τον εντοπισμό αντικειμένων εδάφους. Οι σοροί των δύο μελών εντοπίστηκαν έως το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ η σορός του κυβερνήτη του ελικοπτέρου εντοπίστηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, συγκροτήθηκε επιτροπή διερεύνησης με σκοπό την εξακρίβωση των ακριβών αιτίων του δυστυχήματος.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε χθες ότι η περιοχή που κατέπεσε το ελικόπτερο είναι απόκρημνη, ενώ δεν υπήρξε καμία ένδειξη από το ελικόπτερο ότι κάτι είχε πάει στραβά. Επιπλέον, ο ίδιος σημείωσε πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα της συντριβής ήταν φυσιολογικές.

Διαβάστε επίσης:

Πτώση ελικοπτέρου: Εντοπίστηκε η σορός και του τρίτου αξιωματικού

Αμφισβητεί η Άγκυρα τις έρευνες για το ελικόπτερο που έπεσε στην Κίναρο

Πτώση ελικοπτέρου: Συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Άμυνας

Πτώση ελικοπτέρου:Βρέθηκαν τα συντρίμμια - τριμελές πλήρωμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ