ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Θα ανοίξουν όλα σταδιακά χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία

Γεραπετρίτης: Θα ανοίξουν όλα σταδιακά χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Θα ανοίξουν όλα σταδιακά χωρίς να γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία», δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στον ΣΚΑΪ.

«Θα κάνουμε ακόμη λίγο υπομονή για επανέλθουμε σταδιακά. Δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία. Θα είμαστε πολύ ειλικρινείς και συνεπείς στο πλάνο μετάβασης στην κανονικότητα», είπε ο υπουργός.

Σε πρώτη φάση ανοίγουν, όπως είπε, ειρηνοδικεία και υποθηκοφυλακεία, από 27 Απριλίου. Από 4 Μαΐου θα έχουμε σταδιακά ανοίγματα και σε καταστήματα και άλλες υπηρεσίες. Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως «η όλη φάση θα διαρκέσει ένα δίμηνο», δηλαδή όλο τον Μάιο και Ιούνιο.

Ο τουρισμός θα ξεκινήσει από Ιούνιο, προσέθεσε, για να διασφαλίσουμε το επίπεδο που έχουμε σήμερα σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας. «Οι τουριστικοί προορισμοί έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό αμόλυντοι και θα είναι εξαιρετικά δημοφιλείς το καλοκαίρι», υποστήριξε ο υπουργός.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι βαθμίδες για αποφυγή συγχρωτισμού. «Η τρίτη λυκείου θα προταχθεί λόγω εξετάσεων», είπε ο υπουργός και τόνισε πως ακολουθείται ένα πολύ συγκεκριμένο και επεξεργασμένο πλάνο, ενώ συμπλήρωσε πως «είμαστε έτοιμοι για πανελλαδικές».

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι υπάρχει πιθανότητα νέων κρουσμάτων, αλλά έχουμε καταφέρει να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ