ΕΛΛΑΔΑ

Βαρύς οπλισμός σε τροχόσπιτο που διέμεναν δυο Βρετανοί μουσουλμάνοι στην Αλεξανδρούπολη

Βαρύς οπλισμός σε τροχόσπιτο που διέμεναν δυο Βρετανοί μουσουλμάνοι στην Αλεξανδρούπολη
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δεκαοχτώ όπλα και περίπου 20.000 σφαίρες έχουν εντοπίσει μέχρι αυτή τη στιγμή οι αρχές στην Αλεξανδρούπολη σε τροχόσπιτο στο οποίο διέμεναν δυο αλλοδαποί Βρετανοί υπήκοοι μουσουλμανικής καταγωγής.

Όπως είπαν στις αρχές είναι ομάδα Κούρδων που όπως ομολόγησαν πήγαιναν όπλα στον πόλεμο "γιατί δεν είναι δυνατόν οι δικοί μας να πεθαίνουν και εμείς να μην κάνουμε τίποτα".

Την υπόθεση έρευνα το λιμενικό και μέχρι και αυτή τη στιγμή γίνονται έρευνες στο τροχόσπιτο μήπως ανακαλύψουν και άλλο οπλισμό.

Οι δυο άνδρες δεν αποκαλύπτουν το δρομολόγιο τους ούτε φυσικά τον αποδεκτή των όπλων αν και οι αρχές εκτιμούν οτι θα περνούσαν στην Τουρκία.

Πάντως δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχουν κανένα μέτρο σε βάρος τους απο ευρωπαϊκή χώρα. Η Ελλάδα έστειλε επείγον σήμα με τα στοιχεία τους στην Ιντερπόλ και περιμένει απάντηση αλλά προς το παρόν δεν εχουν συλληφθεί ή να εχουν απασχολήσει.

Παράλληλα, η αστυνομία διεξάγει έλεγχο σε δεύτερο τροχόσπιτο στους Κήπους Έβρου από τον οποίο προκύπτει ότι και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν όπλα.

Διαβάστε επίσης

Ποιος είναι ο τζιχαντιστής της αλ Κάιντα που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Wikileaks για τον τζιχαντιστη της Άλ Καιντα που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ