ΣΠΟΡ

Η κολλητή της 15χρονης επιβεβαίωσε στη δίκη τα ραντεβού με τον Άνταμ Τζόνσον

Η κολλητή της 15χρονης επιβεβαίωσε στη δίκη τα ραντεβού με τον Άνταμ Τζόνσον
Reuters / Andrew Yates

Με τις καταθέσεις φιλικών προσώπων της 15χρονης μαθήτριας συνεχίστηκε η δίκη του Άνταμ Τζόνσον, για την υπόθεση παιδεραστίας.

Πρώτη κατέθεσε η «κολλητή» του «θύματος», που επιβεβαίωσε το μεγαλύτερο κομμάτι των όσων υποστήριξε η φίλη της, λέγοντας ότι ο ποδοσφαιριστής της είχε ζητήσει γυμνή φώτο. Είχε όμως και κάποια «γκρίζα σημεία», που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί η υπεράσπιση του παίκτη.

Τα βασικά σημεία της κατάθεσης της «κολλητής»

• Οι δύο κοπέλες πήγαιναν στα ματς για να βγάλουν φώτο με τους παίκτες και ήταν ο ίδιος ο διεθνής Άγγλος παίκτης, που της ζήτησε μέσω Facebook το κινητό της για να της στείλει μήνυμα.
• Αντάλλαξαν 834 μηνύματα στο Whatsapp και η 15χρονη της εκμυστηρεύτηκε ότι ο Άνταμ Τζόνσον της ζήτησε μια γυμνή φωτογραφία στο Snapchat. «Βγάλε το μπικίνι» της είπε για μια φώτο με μαγιό, που είχε αναρτήσει η κοπέλα.

• Αναγνώρισαν την πινακίδα στο τζιπ του παίκτη πριν την πρώτη συνάντηση με την μαθήτρια.
• Ο παίκτης ήταν που την πίεσε να βρεθούν και η 15χρονη αρχικά δεν ήθελε να κάνει κάτι. Μετά την 1η συνάντηση ήταν ενθουσιασμένη, αλλά δεν ήθελε να μάθει κάτι η μητέρα της.
• «Μετά το πρώτο ραντεβού δεν την πίστεψα, λέγοντας της ότι εσύ είσαι 15 χρόνων και αυτός διάσημος, αλλά διαβάζοντας το μήνυμα, που της έλεγε ότι «έπρεπε να σου κατεβάσω το παντελόνι», πείστηκα».
• Ήταν ενθουσιασμένη η 15χρονη όταν βγήκε από το αμάξι την 2η φορά και την είδε η φίλη της. «Την ρώτησα αν έκαναν κάτι, επειδή είχα δει τα μηνύματα και μου είπε λεπτομέρειες από την σεξουαλική πράξη».

Άλλαξε η συμπεριφορά της 15χρονης μετά την 2η συνάντηση με τον παίκτη. Από εκεί που «πετούσε», ήταν πλέον μαζεμένη, πιθανότατα καταλαβαίνοντας τι έχει κάνει, και εξαιτίας της εγκύου συντρόφου της. «Πριν ήταν περήφανη για τον «ήρωα» της, ακόμη και όταν δεν είχαν επικοινωνία. Μετά σταμάτησε σταδιακά να μιλάει για αυτόν.

Οι «γκρίζες ζώνες»

• Η 15χρονη ζήτησε αρχικά από την συμμαθήτρια της να μην πει τίποτε στην Αστυνομία, αλλά και η ίδια δεν την πίστεψε αρχικά.
• Όταν ρωτήθηκε από την Υπεράσπιση, αν ήταν την ίδια εποχή «ερωτευμένη» η 15χρονη και με τον συμπαίκτη του Τζόνσον, Κόνορ Γουίκαμ, απάντησε «ναι».
• Το «θύμα» φορούσε κολάν την ημέρα της συνάντησης με τον παίκτη, ενώ εκείνη κατέθεσε ότι της ξεκούμπωσε το τζιν παντελόνι.
Η 15χρονη έστειλε φώτο στις φίλες της έξω από το σπίτι του παίκτη, μεθυσμένη, όταν ο Τζόνσον ακύρωσε προγραμματισμένο ραντεβού τους. Η 15χρονη είχε ακυρώσει μάθημα χορού για να τον συναντήσει και πήγε στο σπίτι του για να δει αν ήταν εκεί το αυτοκίνητο του.
• Η 15χρονη έφερε δώρα (εσώρουχα και διάφορα) στις φίλες της από ταξίδι της στο Λονδίνο με χρήματα (50 λίρες), που φέρεται να της είχε δώσει ο παίκτης. Σε ερώτηση, «αν η 15χρονη είναι τύπος που υπερβάλει», η απάντηση ήταν «ναι».
• Δεν πίστεψε την φίλη της, όταν της είπε ότι υπήρξε 3η συνάντηση, όπου ο παίκτης πρόσφερε χρήματα στην μαθήτρια (και η ίδια εχθές υποστήριξε ότι έκανε πλάκα).

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την προβολή της κατάθεσης στην Αστυνομία της «φίλης ν.2», όπου υποστήριξε ότι ίσως η 15χρονη είχε συναντήσει την σύντροφο του Άνταμς, Στέισι Φλάουντερς, μετά από ένα ματς και θα μεσολαβούσε για να της υπογράψει μια μπλούζα. Δεν πίστεψε στην αρχή την 15χρονη, γιατί θεώρησε περίεργο να έχει σχέση με έναν «μεγάλο» (νόμιζε βέβαια ότι ήταν 22 χρόνων, όχι 27). Πιστεύει πάντως ότι έκαναν σεξ επειδή της το είπε η φίλη της, αν και δεν πίστευε ότι ήταν τόσο χαζή για να το κάνει. Αρχικά η ίδια ήταν σοκαρισμένη, όταν όμως είδε τα μηνύματα άλλαξε γνώμη. Δήλωσε ότι η 15χρονη της είπε, πως την παραμονή της καταγγελίας της στην Αστυνομία, ο παίκτης της ζήτησε να βρεθούν για να κάνει σεξ μαζί της.

Αύριο θα καταθέσει (μέσο βιντεοκλήσης) στο σώμα των ενόρκων, ενώ θα ακολουθήσει και η «φίλη ν.3».

Διαβάστε τι έγινε στην δίκη Τζόνσον την Τρίτη

Η 15χρονη συνεχίζει τις «αποκαλύψεις» στην υπόθεση παιδεραστίας του Άνταμ Τζόνσον

ΔΗΜΟΦΙΛΗ