ΚΟΣΜΟΣ

Σε επιφυλακή ο ΟΗΕ για τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία

Σε επιφυλακή ο ΟΗΕ για τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία
EUROKINISSI / ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ A.P.

Κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, η οποία ανησυχεί με τη στάση της Τουρκίας, συνεδριάζει απόψε κεκλεισμένων των θυρών το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία.

Η Ρωσία, σε υπόμνημά της προς την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλώνει "πολύ ανήσυχη για τη κλιμάκωση της έντασης στα τουρκοσυριακά σύνορα και τα σχέδια που ανακοινώνει η Τουρκία για την αποστολή στρατευμάτων στη Συρία". Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ζήτησε την συνεδρίαση, η οποία θα γίνει στις 22:00 (ώρα Ελλάδας).

Την περασμένη Τρίτη η Άγκυρα είχε ταχθεί υπέρ μιας χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Την ίδια ημέρα, η Ρωσία συγκάλεσε συνεδρίαση των πρεσβευτών των 15 χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθούν οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού εναντίον Κούρδων πολιτοφυλάκων στη βόρεια Συρία.

Το Συμβούλιο δεν εξέδωσε καμία επίσημη ανακοίνωση, όμως ο πρόεδρός του, ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας Ραφαέλ Ραμίρες, είπε αμέσως μετά τη συνεδρίαση ότι τα μέλη του "ανησυχούν" για τη στρατιωτική δράση της Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ