ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Έκανε μήνυση στη σύζυγό του γιατί έβριζε τον Ερντογάν

Τουρκία: Έκανε μήνυση στη σύζυγό του γιατί έβριζε τον Ερντογάν
Uriel Sinai/Getty Images/Ideal Image (φωτογραφία αρχείου)

Ζευγάρι στη γειτονική Τουρκία χώρισε όχι για ασυνεννοησία χαρακτήρων αλλά για διαφορά πολιτικών πεποιθήσεων.

Ο σύζυγος δεν μπορούσε να «το χωνέψει» ότι η σύζυγός του κάθε φορά που έβλεπε στην τηλεόραση τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του έσερνε τα... εξ αμάξης.

Μια δυο τρεις όχι μόνο πήρε το καπελάκι του και έφυγε, αλλά υπέβαλλε και μήνυση εναντίον της.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, ο 40 χρονος Τούρκος οδηγός φορτηγού, κατέθεσε επίσημα μήνυση εναντίον της για εξύβριση του επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Ο Αλί Ντ., ηλικίας 40 ετών, που παντρεύτηκε την Γκ. Ντ. πριν από τρία χρόνια, είχε ζητήσει επανειλημμένα από τη γυναίκα του να σταματήσει να εξαπολύει μύδρους εναντίον του Τούρκου προέδρου. Η ίδια εκνευρίστηκε από την επιμονή του συζύγου της στον οποίο είπε: «να με ηχογραφήσεις και να καταθέσεις επίσημα μήνυση».

Αυτό έκανε εκείνος. Κατέγραψε τις «προσβολές» της συζύγου του, για να έχει αποδεικτικά στοιχεία, προτού προσφύγει εναντίον της σε δικαστήριο της Σμύρνης.

«Την προειδοποίησα επανειλημμένα, τη ρωτούσα γιατί το έκανε αυτό. Ο πρόεδρός μας είναι ένας καλός άνθρωπος που έχει κάνει καλά πράγματα για την Τουρκία» εξήγησε ο ενάγων όπως αναφέρει το Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο, παρά τις προτροπές και τις εκκλήσεις του, η σύζυγός του συνέχισε να προσβάλλει τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους ή ακόμα και να αλλάζει κανάλι μόλις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανιζόταν στους τηλεοπτικούς δέκτες.

«Κι ο πατέρας μου να ήταν που έβριζε ή προσέβαλε τον πρόεδρο, εγώ δεν θα τον συγχωρούσα και θα κατέθετα μήνυση» διαβεβαίωσε ο Αλί. Η σύζυγος του οδηγού νταλίκας, ηλικίας 38 ετών, προσέφυγε με τη σειρά της στη Δικαιοσύνη, για να ζητήσει διαζύγιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ